İşgalcilerden Batı Şeria’da geniş çaplı baskınlar: Bir cami ateşe verildi

İşgalcilerden Batı Şeria’da geniş çaplı baskınlar: Bir cami ateşe verildi
Batı Şeria ve Kudüs’te işgalcilerin eş zamanlı baskınları ve Yahudi çete saldırıları gece boyunca devam etti. Ramallah’ta bir cami ateşe verildi, birçok kentte evler basıldı, yollar kapatıldı ve çok sayıda noktada gerilim yaşandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te gece saatlerinden itibaren siyonist rejim güçleri ve Yahudi çeteler tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlar bölgede gerilimi artırdı.

Nablus’un güneyindeki Zaatara kontrol noktası yakınlarında bir araca yönelik silahlı saldırının ardından işgalciler, kente yönelik geniş çaplı abluka uyguladı. Kentin giriş çıkışları kapatılırken bölge fiilen askeri bir yığına dönüştürüldü.

Nablus’un Beyta beldesinde Yahudi çeteler Filistinlilerin evlerine saldırdı. Saldırıya karşı çıkan Filistinliler ile Yahudi çeteler arasında çatışmalar yaşandı. Aynı saatlerde işgal güçleri de bölgeye girerek bazı gençleri darp etti.

Ramallah’ta ise Yahudi çeteler Cülcelya köyündeki bir camiyi ateşe verdi ve duvarlarına ırkçı sloganlar yazdı. Olay, bölgede büyük tepkiye yol açarken ibadethanelerin hedef alınması "ciddi bir tırmanış" olarak değerlendirildi.

İşgal güçleri ayrıca Ramallah çevresinde de sıkı önlemler aldı. Ruabi kentinin girişindeki demir kapı kapatılarak sivil hareketlilik kısıtlandı. Sılvad beldesine düzenlenen baskında ise çok sayıda eve girilerek arama yapıldı ve eşyalar tahrip edildi.

Kalkilya’da geniş çaplı baskınlarda askeri araçlar ve bir buldozer kullanılırken, Nizal Mahallesi’nde evlere yönelik baskınlar gerçekleştirildi. Kadumim yerleşimi çevresinde toplanan Yahudi çeteler ise yolları kapatarak ulaşımı engelledi.

Cenin’de bir genç esir alınırken, Tulkerem ve çevresinde de ev baskınları gerçekleştirildi. El-Halil’deki Fuar Kampı’nda baskınlar sürerken, Kudüs’teki Kalendiya Kampı ve Beyt İksa’da şiddetli çatışmalar yaşandı.

Filistinli kaynaklar, bu saldırıların Yahudi çeteler ile işgal ordusu arasındaki koordineli bir baskı politikasının parçası olduğunu belirterek, bölgede gerilimin giderek daha tehlikeli bir seviyeye tırmandığı uyarısında bulundu.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.