,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

İşgalciler, kara saldırılarında sivilleri kasıtlı hedef alıyor, işkenceler yapıyor

İşgalciler, kara saldırılarında sivilleri kasıtlı hedef alıyor, işkenceler yapıyor
İşgalci siyonist rejim askerleri Gazze'deki kara saldırılarında beyaz bayrak kaldıran sivilleri dahi katlediyor, alıkoyduğu yüzlerce sivile işkenceler uyguluyor.

Filistin'deki yerel kaynaklar, işgal kuvvetlerinin bugün Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'ya düzenlediği saldırının ardından yüzlerce sivil genci alıkoyduğunu ve onlara işkence yaptığını bildirdi.

Kaynaklar, soğuk havaya rağmen sivillerin üzerlerindeki kıyafetlerin zorla çıkarıldığını, ellerinin arkadan bağlanıp gözlerinin kapatıldığını kaydetti.

İşgal askerlerinin Gazze'de bugüne kadar alıkoyduğu yüzlerce sivili bilinmeyen bölgelere sevk ettiği belirtiliyor.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi hak ihlallerini belgeledi

Bu arada Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi de söz konusu durumu belgelediklerini bildirdi.

Gözlemevi ayrıca işgal kuvvetlerinin, aralarında doktorlar, akademisyenler, gazeteciler ve yaşlıların da bulunduğu yerlerinden edilmiş kişilere karşı rastgele ve keyfi alıkoyma furyası başlattığı yönünde raporlar aldığını söyledi.

Bir gazetecinin de 7 yaşındaki engelli çocuğunu arkada bırakmaya zorlanarak alıkonulduğunu aktaran Gözlemevi, söz konusu gazetecinin de kıyafetlerinin çıkarılıp darp edildiğini bildirdi.

Bir görgü tanığı Gözlemevine, işgal kuvvetlerinn Beyt Lahiya bölgesindeki birçok evi kasten yaktığını ve orada kalan sakinleri darp ettikten sonra onlara karşı rastgele alıkoyma furyası başlattığını söyledi.

İşgalciler keskin nişancılarla beyaz bayrak kaldıran sivilleri katletti

Gözlemevi, ayrıca Gazze'de iki okulun çevresinde işgal ordusunun, yerinden edilmiş kişilere karşı keskin nişancılarla ateş açıp bazılarını katlettiğine işaret ederek bu katliamın sivillerin beyaz bayrak kaldırmasına rağmen yapıldığına dikkat çekti. Bu katliama şahit olan bir görgü tanıdığı da en az yedi gencin, kıyafetlerini çıkarma talimatı veren işgal askerlerinin bu aşağılanmasına karşı durdukları için vurularak katledildiğini vurguladı.

Avrupa-Akdeniz Gözlemevi, işgal ordusunun sivillere yönelik ihlallerine ilişkin acil bir soruşturma başlatılması ve Birleşmiş Milletler'in, yerinden edilenlerin kurtarılması ve çıkışları için güvenli bir geçiş sağlanması amacıyla acil eylemle sorumluluklarını üstlenmesi çağrısında bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55