,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

İşgalci siyonistlerin soykırımında 19 bin 453 Filistinli şehit oldu

İşgalci siyonistlerin soykırımında 19 bin 453 Filistinli şehit oldu
Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında şehit olanların sayısı çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 19 bin 453'e, yaralıların sayısı ise 52 bin 286'ya yükseldi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, son saatlerde siyonist rejimin 16 katliam işlediğini; hastanelere 151 şehit ve 313 yaralanın geldiğini bildirdi.

Son katliamlardan en büyüğünün Cibaliye'de gerçekleştiğini hatırlatan El Kudra, halen çok sayıda kurbanın enkaz altında ve sokaklarda olduğunu kaydetti.

El Kudra, 7 Ekim'den bu yana işgal saldırılarında şehit edilenlerin sayısının 19 bin 453'e, yaralıların sayısının ise 52 bin 286'ya yükseldiğini ifade etti.

İşgalin, hastaneleri tahrip ederek ve personelini esir alarak kuzey Gazze'deki sağlık sistemini kasıtlı olarak ortadan kaldırdığını belirten El Kudra, bu durumun 800 bin kişinin canına kast etmek anlamına geldiğini söyledi.

El Kudra, Gazze'nin kuzeyinde binlerce yaralı, hamile kadın, çocuk ve kronik hastanın sağlık hizmetlerinden mahrum olduğunu vurguladı.

İşgalcilerin halen gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin 3 yöneticisi başta olmak üzere 93 sağlık personelini insanlık dışı koşullarda ve işkence altında tutmaya devam ettiğini vurgulayan El Kudra, işgalin saldırılarında şu ana kadar 310 sağlık personelinin şehit olduğunu belirtti.

El Kudra, saldırılarda ayrıca  102 ambulansın imha edildiğini, 38 sağlık kuruluşunun hedef alındığını, 22 hastane ve 52 sağlık ocağının hizmet dışı kaldığını aktardı.

Çok geç olmadan acilen 5 bin yaralının yurt dışına tedavi için tahliye edilmesi gerektiğini ifade eden El Kudra, Gazze Şeridi'nde çocuk aşılarının eksikliğinin devam ettiğini belirterek bu durumun özellikle yerinden edilme merkezlerindeki yeni doğan çocukların sağlık durumunu daha da kötüleştirdiğini vurguladı. El Kudra, ilgili yetkilileri bu aşıların sağlanması için derhal çalışmaya çağırdı.

El Kudra, sağlık ekiplerinin barınma merkezlerinde 350 bin bulaşıcı hastalık vakası tespit ettiğini, bu sayının sağlık merkezlerine ulaşabilen sayı olduğunu, bu sayının çok daha fazla olma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydetti.

El Kudra, uluslararası kuruluşlara, barınma merkezlerine, 700 binden fazla çocuğa, 50 bin hamileye, 1.100'ü diyaliz hastası ve binlerce yaralı olmak üzere binlerce kronik hastaya yaşam koşulları ve sağlık hizmeti sağlanması için çalışma çağrısında bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55