,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

İşgalci siyonistlerin Gazze'deki soykırımının 108'inci gününde öne çıkan gelişmeler

İşgalci siyonistlerin Gazze'deki soykırımının 108'inci gününde öne çıkan gelişmeler
Siyonist işgal kuvvetleri, Gazze Şeridi'nde onlarca hava saldırısı, top atışları ve ateş silsilesi düzenleyerek, sivillere karşı kanlı katliamlarını ve insanlık suçunu 108'inci günde devam ettirdi.

İşgal uçakları ve topçuları, bugün Gazze Şeridi'nin çeşitli yerlerinde baskın ve şiddetli bombardımanlarına devam ederek evleri, yerleşim yerlerini, tesisleri ve sokakları hedef alarak onlarca insanı şehit edip yaraladı.

Sağlık kaynakları, işgal bombardımanı sonucu Han Yunus'taki Nasser Hastanesi'ne 20 şehidin geldiğini, birçok yerde çok sayıda şehidin bulunduğunu ve bunların hastaneye nakledilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Basın kaynakları, işgalci buldozerlerin Han Yunus'un batısındaki mezarlıklar bölgesinde  yıkım gerçekleştirdiğini bildirdi.

Aksa Üniversitesi'nde 4, Han Yunus Üniversitesi Koleji'nde ise 1 kişinin şehit olduğu, işgal kuvvetlerinin Nasser Hastanesi Caddesi'ne giden bölgeleri kuşatması nedeniyle ambulans ekiplerinin şehitlere ulaşamadığı belirtildi.

Kızılay Derneği, vatandaşlardan El Bahr bölgesindeki 5. Cadde'de yerlerinden edilmiş kişilerin barındığı El Mawasi Okulu'nun hedef alınması yönünde bir çağrı aldığını ve çok sayıda şehit ve yaralının olduğunu bildirdi. Dernek, devam eden saldırılar nedeniyle ambulanslarla ilgili bölgeye hareket edemediklerini belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi, işgal kuvvetlerinin Han Yunus'ta saldırılarını genişlettiğini, dün geceden bu sabaha kadar Nasır Hastanesi, El Hay Hastanesi ve binlerce yerinden edilmiş kişinin bulunduğu Mescid-i Aksa Üniversitesi'ne yönelik savaş uçakları ve toplarla şiddetli bombardımana devam ettiğini bildirdi.

Yerel kaynaklar birden fazla yerde şehit ve yaralıların olduğunu doğrularken, sivil savunma ekipleri sabah saatlerinde bunlardan bazılarını kurtarabildi.

Medya kaynakları, işgal kuvvetlerinin El Nasmavi mahallesi bölgesinde ve Han Yunus kampının batısında, El Hay Hastanesi yakınında, Taiba Kuleleri yakınında ve Han Yunus'un batısındaki El Kadisiye bölgesinde konuşlandığını bildirdi.

Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin batısında "Merkava" tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldığını duyurdu.

Kızılay Derneği, işgal tanklarının El-Amal Hastanesi yakınlarına geldiğini bildirdi ve kara saldırısı sonucunda Han Yunus'taki mürettebatla iletişimin tamamen kesildiğini duyurdu.

İşgal savaş uçaklarının Bureyc kampındaki vatandaşların evlerini bombalaması, bölgede büyük yıkıma yol açtı ve çok sayıda vatandaşın yaralanmasına neden oldu.

İşgal savaş uçakları, doğu bölgesine devam eden saldırıyla aynı zamana denk gelecek şekilde Gazze şehrinin batı bölgelerine bir dizi baskın düzenledi.

İşgal araçlarının yoğun silah sesleri arasında Gazze'nin kuzeyindeki bölgelerde zaman zaman patlamalar duyuldu.

İşgal uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah şehirleri arasında kalan doğu bölgelerine ateş açarak, saldırının başlangıcından bu yana Han Yunus'a yönelik en ağır topçu bombardımanını gerçekleştirdi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, işgal ait bir quadcopter drone, Han Yunus şehrinin batısındaki El Mavasi bölgesinde, Nasser Tıp Kompleksi civarındaki sakinlere ve El Aksa Üniversitesi'ndeki yerinden edilmiş insanlara ateş açtı.

İşgal ayrıca Han Yunus'un güneyindeki Kizan Raşvan bölgesinde çok sayıda evi bombaladı ve evleri yerle bir etti.

İşgalin bombardımanı ve baskınları sonucu Han Yunus'taki Nasser Hastanesi'ne 3'ü çocuk ve 1'i kadın 12 şehit ulaştı.

Han Yunus'un merkezinde şiddetli patlamalar yaşanıyor ve siyonist insansız hava araçları Nasser Tıp Kompleksi yakınlarına ateş açtı.

Han Yunus'ta işgal ordusu araçlarının şehrin güneybatı aksından kampa doğru ilerlemeye çalışması sırasında patlamalar ve çatışmalar yaşandı.

Medya kaynakları, işgalin güney ekseninden saldırı girişimlerine paralel olarak işgal kuvvetlerinin Han Yunus'a şiddetli bombardıman düzenlediğini bildirdi.

Dün geceden bu yana siyonist savaş uçakları, Nasır Tıp Hastanesi'nin onlarca metre güneyinde yer alan El-Nasmavi mahallesinin arkasındaki yol boyunca topçu bombardımanların da eşliğinde Han Yunus'un çeşitli bölgelerine düzinelerce baskın ve ateş silsilesi düzenledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55