,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

İşgal rejiminin mallarını boykot eden esnaf: Alternatif içeceklere talep arttı

İşgal rejiminin mallarını boykot eden esnaf: Alternatif içeceklere talep arttı
Siyonist işgal rejimine direkt veya dolaylı yollardan ekonomik destek sağlayan markalara tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

 

Batman'da işgale açıktan destek veren markaların içeceğinin ürünlerini ve dolabını firmaya teslim eden esnaf, alternatif içeceklere talebin arttığını söyledi.

İşgal rejimi, sessizliğe bürünen dünyanın gözleri önünde 44 gündür Gazze'de soykırım yapıyor, savaş suçu işliyor. Emperyalistlere karşı öfkenin zirve yaptığı bugünlerde duyarlı esnaflar yapılan boykot çağrılarına kulak verdi.

Batman merkezde iş yerinde, daha önce işgal rejimine desteğini açıkça ifade eden içeceklerin dolabını ve ürünlerinin satışını bırakan esnaf, müşterilerine alternatif içecek olarak ayran, limonata ve şalgam sunduğunu belirtti.

Aksa Tufanı'nın başladığı günden bu yana halkın da daha duyarlı davrandığını ve kola yerine ayran, limonata ve şalgamı tercih ettiğini belirten çiğköfte işletmecisi esnaf Cahfer Yıldız, boykotun işe yaradığını ve her kesimi boykota devam etmeye davet etti.

"Aksa Tufanı başladıktan sonra coca cola ve pepsi türü içeceklerinin satışı bayağı düşmüştü"

Cahfer Yıldız

İş yerine gelen müşterilerine kola yerine alternatif olarak ayran, limonata ve şalgam sunduğunu ifade eden esnaf Cahfer Yıldız, "İş yerimde çiğköfte ve içecek ürünleri satıyorum. Batman esnafı olarak israilin Filistinlilere karşı yaptığı zulme karşı ürünlerini boykot etme kararı aldım. Coca cola ve pepsi dolaplarını kaldırıp iade ettim. Şu anda müşterilerimize sadece limonata, şalgam ve ayran tavsiye ediyorum. Aksa Tufanı başladıktan sonra coca cola ve pepsi türü içeceklerinin satışı bayağı düşmüştü. Şu an kendi dolabımızda biraz ürünleri kalmış ve satılmıyor. Neredeyse 40 gündür bu içekleri alan yok." dedi.

"Müşterilerimiz de bu boykota destek veriyor"

Boykota devam edeceklerini belirten Yıldız, "Bizde kalan ürünlerin tarihleri geçmesini bekliyoruz ve geçtiği gibi iade edeceğiz. Müşterilerimiz de bu boykota destek veriyorlar. Çünkü coca cola ve pepsi'nin kârı israile gidiyor ve kurşun, bomba olarak Filistin, Gazze halkına gidiyor. Orada bebekler, kadınlar, yaşlılar haksız yere öldürülüyor. Bu duruma yüreğimiz dayanmıyor ve bizler de bunu kabul etmediğimiz için elimizden boykot geliyor ve bunu da uyguluyoruz. Batman hakkına tavsiyem herkes bu boykota uysun ve onları destekleyen içecekleri ve ürünleri satmasınlar. Bununla beraber millet de bu ürünleri almamalıdır." şeklinde konuştu.

"Paramın israil'e gitmesini istemiyorum"

Beytullah Acar

Siyonistlere destek veren markalar yerine yemeklerde ayran ve şalgam içemeye başladıklarını belirten vatandaş Beytullah Acar, "Arkadaşımla burada yemek yedik. Her zaman buraya geliyorum. Normalde yemeğimle beraber ya pepsi ya da coca cola içerdik. Coca cola ve pepsi israil malı olduğu için ayran ve şalgam içemeye başladık. Ayran ve şalgam kolalardan daha iyi ve faydalıdır. Çünkü israil'e para gitmesini istemiyorum. Onlara giden paralar Filistin'e mermi olarak gidiyor. İsrail'e destek veren ürünlere karşı boykota devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55