,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

İşgal rejiminin çocuk katliamına dikkat çekmek için ayakkabı ve biberonlu eylem

İşgal rejiminin çocuk katliamına dikkat çekmek için ayakkabı ve biberonlu eylem
Filistin İnisiyatifi, Üsküdar Meydanı'nda işgal rejimini Gazze'de katlettiği çocuklara dikkat çekmek için 'Filistinli Çocuklar İçin Yürü' sloganıyla eylem düzenledi.

Üsküdar Mihrimah Sultan Camisi önünde bir araya gelen Filistin İnisiyatifi üyeleri, 'Filistinli Çocuklar İçin Yürü' mottosuyla 3'üncü Ahmet Çeşmesi'nin önüne 500 tane 0-5 yaş çocuk ayakkabısı ve biberon bıraktı.

Ayakkabıların yanına, işgal rejiminin Gazze'de katlettiği çocuklardan bazılarının fotoğraflarının ve yanı sıra ile 'israil her saatte 5 çocuğu öldürüyor' yazılı döviz bırakıldı.

Filistin İnisiyatifi Sözcüsü Ümit Sönmez, yaptıkları eylemle ilgili İLKHA muhabirine konuştu.

"Yaşanan soykırımı unutturmamaya gayret ediyoruz"

Filistin İnisiyatifi Sözcüsü Ümit Sönmez

Türkiye'deki 85 milyon insanın yüreğinin Filistin'de olduğuna dikkat çeken Sönmez, "Evimizde oturamıyoruz, çocuklarımızın başını okşayamıyoruz, yediğimiz yemekten utanıyoruz ve birşeyler yapmak istiyoruz. Yaklaşık 50 civarında farklı meslekten arkadaş bir araya ve hemen hemen hergün Türkiye'nin farklı noktalarında olabildiğince İstanbul, Ankara, Gaziantep'te eylemler düzenliyoruz. Bugün Muş'ta da yine bir eylem söz konusuydu. Çok farklı illerde eylemler yaparak orada yaşanan soykırımı unutturmamaya gayret ediyoruz. Çünkü insan çok çabuk alışıyor, çok kolay alışıyor. Gördüğümüz görüntülerle alakalı hissettiğimiz duyguları daha güçlü bir şekilde ifade etmemiz gerekiyor. Bunun sebebi şudur; açıkçası israilin bu sefer uyguladığı soykırımda dünya farklı bir kırılma yaşıyor. Özellikle batı ülkelerinde, 'demokrasinin beşiği' denilen ülkelerde yöneticilerle halklar neredeyse birbirinden tamamen ayrıldı. Bugün israile en büyük desteği veren Amerika'da sokaklarda 100 binlerce insan bir anda Filistin'e destek vermek için eylemler yapabiliyor. Aynı şekilde İngiltere'de, Fransa'da, İtalya'da, İspanya'da bu eylemler söz konusu. Bizde buradan onlara destek vermeye çalışıyoruz. Bütün halklara ve bütün yöneticilere mesaj veriyoruz; en önemli işimiz bu soykırımı, akan kanı durdurmaktır. Ondan daha önemli işimiz yok. Dünyadaki 8 milyon insanın hepsi için bu durum söz konusudur." dedi.

"Kayıtlı, bilinen 5 binin üzerinde çocuk bu soykırımda hayatını kaybetti"

Filistin'de yaşanan soykırımı unutturmamak adına çalışmalar yaptıklarını belirten Sönmez, "Özellikle Gazze'deki nüfusun yaklaşık yüzde 67'si 18 yaşın altında. Bunun büyük bir çoğunluğu çocuk. Görmüş olduğunuz çocuk ayakkabıları... Kayıtlı, bilinen 5 binin üzerinde çocuk bu soykırımda hayatını kaybetti. Biz bunun karşısında susamazdık. Yapmaya çalıştığımız şey şu; kendi çocuklarımızı düşünelim. Kendi evlatlarımızı, yeğenlerimizi, yakınlarımızı düşünelim. Sokakta gördüğümüz çocukları düşünelim önemli değil. Çocuklarımızın hayatını korumamız lazım. Savaşın kararını belki büyükler veriyor ama acısını çocuklar çekiyor. Buna izin vermememiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Oturuyorsanız ayağa kalkın, ayaktaysanız yürümeye başlayın, yürüyorsanız koşmaya başlayın ama mutlkaka birşey yapın"

Filstinli, Gazzeli çocukları unutmayın, onlar için birşey yapın diyerek konuşmasına devam eden Sönmez, "Çocuklar için birşey yapın; oturuyorsanız ayağa kalkın, ayaktaysanız yürümeye başlayın, yürüyorsanız koşmaya başlayın ama mutlkaka birşey yapın. Elimden birşey gelmez demeyin ve gördüğünüz etraftaki etkinliklerin hepsine katılın. Daha çok insan bu konuda konuşsu. Ailenizin sohbetleri bu olsun, komşularınızla ziyaretinizde sohbetiniz bu olsun. Elinizden ne geliyorsa onu yapmaya gayret edin. En azından alışveriş yaparken boykot listelerini kontrol edin ve bu soykırıma utanmaz bir şekilde açıkça desteğini ifade eden markalardan artık alışveriş yapmayın; ölmeyiz. Eksik alsak ya da başka bir markadan alsak ölmeyiz. Destek verdiğini ifade eden işletmeler var onlarda giderek onları cesaretlendirin. Filistinlilerin yanında olduğunu ifade eden, siyonizme destek veren ürünleri satmayacağını ifade eden işletmelere giderek onlara destek olun. Mutlaka ama mutlaka her birinizin yapabileceği birşeyler var." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55