,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2399.372
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.7652
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

İşgal rejiminin basın mensuplarına yönelik saldıranlarına ilişkin MAZLUMDER'den açıklama

İşgal rejiminin basın mensuplarına yönelik saldıranlarına ilişkin MAZLUMDER'den açıklama
MAZLUMDER, Gazze'de yaşanan zulmün son bulması, Türkiye hükümetinin kendi vatandaşı olan gazetecilere yönelik saldırılarla ilgili kınamaktan öteye geçerek yaptırım uygulama çağrısında bulundu.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamın yanı sıra yaşananları kamuoyu ile paylaşan gazetecileri hedef almasına ilişkin yazılı açıklama yapan MAZLUMDER, yaşanan zulmün son bulması, Türkiye hükümetinin kendi vatandaşı olan gazetecilere yönelik saldırılarla ilgili kınamaktan öteye geçerek yaptırım uygulama çağrısında bulundu.

İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılarda şimdiye kadar 97 gazeteci katledilirken ailesinden birçok kişiyi şehit veren çok sayıda gazeteci de yaralandı.

MAZLUMDER'in yaşanan katliamlara ilişkin yaptığı açıklamada, "İşgalci israil, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Gazze'de görev yapan basın mensuplarını, 15 Aralık 2023 tarihinde görevleri sırasında şiddetli şekilde darp etmiş ve görevlerini yapmalarını engellemiştir. İsrail güçleri, Gazze saldırılarının başladığı 7 Ekim'den 21 Kasım'a kadar 62 gazeteciyi katletmiştir. İnsan hakları ile medya iki kardeş gibidir. Medya olmadan zulüm gösterilemez, ihlaller tespit ve teyit edilemez. Yaşanan gerçekliğin kitlelere ulaşması medya sayesinde mümkün olmaktadır. Gerçekleri gizlemek isteyenler ise ilk olarak medya mensuplarını hedef almaktadır." ifadeleri yer aldı.

Yaşanan saldırıların bir an önce son bulması, Türkiye'nin vatandaşı olan gazetecilere yönelik yapılan saldırılarla ilgili kınamanın ötesine geçen yaptırım uygulaması çağrısında bulunulan açıklamanın devamında;

"İnsanlık adına önemli bir görev yürütürken katledilen basın mensuplarına Allah’tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

Filistin'e yönelik İsrail saldırılarının derhal durdurulması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Zulmün şahidi gazetecilerin ve on binlerce masum insanın ölümüne sebep olan israili bir kez daha kınıyoruz ve yaşanan zulme seyirci kalanları insanlık vicdanına havale ediyoruz.

⁠Türkiye hükümetini, kendisine ait bir medya kurumunun çalışanına sergilenen barbarlık karşısında en güçlü şekilde aksiyon almaya ve rutin kınama açıklamalarının ötesinde sonuç getirici yaptırımları hayata geçirmeye davet ediyoruz." denildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55