,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 20 °C

İşgal rejimi medyası: İsrail tarihi bir felaketin eşiğinde

İşgal rejimi medyası: İsrail tarihi bir felaketin eşiğinde
İşgal ettiği topraklarda 7 Ekim’de başlatılan "Aksa Tufanı" operasyonuyla büyük bir hezimet yaşayan İşgal rejimi, 11 günde büyük kayıp yaşadı.

Gazze'de yaptığı katliam ve soykırımlarla tepki toplayan işgal rejimi, kullandığı fosfor bombalarıyla uluslararası hukuku hiçe sayıyor.

İşgal rejiminin üst düze sözde askeri isimlerin kara operasyonu ve bütün Gazze halkının imhasına ilişkin skandal açıklamalarına dünyadan olduğu gibi işgal rejiminin iç kamuoyundan da itirazlar yükseliyor.

işgal rejiminin en yüksek tirajlı gazetesi Haaretz’de Gideon Levy imzasıyla yayımlanan yazıda, “İsrail’in tarihi bir felaketin eşiğinde” olduğu vurgulandı. Gazze’ye yönelik katliamları eleştiren Levy, “Bunun bedelini İsrail ödeyecek ve bu sanıldığından daha ağır olacaktır. İsrail felaketle sonuçlanacak bir savaşa girmenin eşiğinde ya da çoktan girmiş durumda.” dedi.

İşgalci ABD'ye ihtiyaçlarının olmadığının altını çizen Levy'in kaleme aldığı yazının tamamı:

"İsrail, Gazze Şeridi'ne feci bir kara saldırısı başlatmak üzeredir veya belki de bu satırlar yayınlandığında başlatmıştır. Bu işgal ne israil'in ne de Gazze'nin şimdiye kadar tanık olmadığı bir başarısızlıkla sonuçlanabilir. Son günlerde Gazze'den gelen fotoğraflar sadece bir tanıtıma dönüşebilir ve kendimizi kitlesel bir katliamla karşı karşıya buluruz. Pek çok israil askeri sebepsiz yere öldürülecek ve Gazze Şeridi sakinleri, izleri yerde görülen ikinci bir Nakba ile karşı karşıya kalacak. Bu felaketten kimse galip çıkmayacak. israil, ufukta görünmeyen tehlikeli bir operasyona başlıyor. Washington’daki müttefiklerine şu soruyu sorabilir? ABD’nin dünyadaki rejimleri değiştirmeye yönelik sahte savaşlarından ne kazandılar? Milyonlarca insan anlamsızca öldü ve Amerika'nın süngüleriyle kim iktidara geldi? Ancak Amerika’ya ihtiyacımız yok, israil açısından da tarihi bir felaketin eşiğinde olduğumuzu anlamak için Filistinlilerin durumunu düşünmeye bile gerek yok. Görev tamamlanır ve israil, Gazze Şeridi’ni yöneticileri ve sakinleriyle birlikte yerle bir ederse, bu konu Arap ve İslam dünyasının yanı sıra üçüncü dünyanın da şuuruna kazınacaktır. 'İkinci Nekbe' dünyanın her yerinde yüz milyonlarca insanın israil’i kabul etmesini engelleyecektir. İlk başta tereddüt eden Arap rejimleri olacaktır ama ülkelerindeki kamuoyu onların görmezden gelmeye devam etmesine izin vermeyecektir. Bunun bedelini israil ödeyecek ve bu, sanıldığından daha ağır olacaktır. israil, felaketle sonuçlanacak bir savaşa girmenin eşiğinde ya da çoktan girmiş durumda.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55