,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C

İşgal rejimi artık güvende değil: İşgal havaalanları giden yolcularla dolu

İşgal rejimi artık güvende değil: İşgal havaalanları giden yolcularla dolu
Aksa Tufanı operasyonundan şu ana kadar, işgalci siyonistler, Ben Gurion Havalimanı'nın gidiş salonlarını tıka basa doldurarak işgal yönetimine duydukları güvensizliğinin yanı sıra direnişin mücadelesi karşısında ne kadar korktuklarını gösteriyor.

Aksa Tufanı operasyonu boyunca Ben Gurion Havalimanı'nın gidiş salonları, işgal altındaki topraklardan havalanmaya çalışan farklı ülkelerden işgalci yerleşimciler ve yabancı gezginlerle yüzlerce metreye ulaşan bekleme kuyruklarıyla doldu.

Yaşanan bu durum, Gazze sınırındaki pek çok işgalci yerleşimcinin oraya geri dönmeyeceklerini söylemeleri ve hatta işgalci yapıyı terk etme arzularını dile getirdikleri bir dönemde meydana geldi.

Birçok ülke, işgalci rejim havalimanına uçuşlarını iptal ederken işgalci rejim de yerel havalimanları ticari kullanıma kapatmak zorunda kaldı.

İşgal yetkilileri ayrıca, direniş gruplarının sivillerin hedef alınmasına yönelik başlattığı füze harekâtları nedeniyle Tel Aviv Havaalanını da kapattı.

Ebu Zuhri: Burası onların toprağı değil

Yazar ve siyasi analist Ahmed Ebu Zühri, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, çok sayıda işgalci yerleşimcinin Gazze Şeridi'ni çevreleyen yerleşim yerlerine dönmeyi reddetmesi ve binlerce kişinin kaçmak için siyonist havaalanlarına akın etmesinin, işgal yönetimine duydukları güvensizliğinin yanı sıra direnişin mücadelesi karşısında ne kadar korktuklarını ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Yaşanan bu durumun, bulundukları toprakların onlara ait olmadığı gerçeğini ortaya koyduğunu belirterek Ebu Zühri, buna karşın Filistin halkının barbarca bombalama, yıkım ve yerinden etme uygulamalarına rağmen sabır ve sebatla hareket ettiğini vurguladı.

Ebu Zühri, pek çok ülkenin, vatandaşlarını işgalci bölgeden tahliye etme konusundaki acelesinin, aynı zamanda işgalci hükümetin başarısızlığını, güvenliği sağlama konusundaki acizliğini ve "istikrarlı bir ülke" hakkındaki tekrarlanan iddialarının yanlışlığını bir kez daha gözler önüne serdiğini kaydetti.

İşgal rejiminin, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da yaptığı tüm katliam ve barbarlıkların bu gerçekleri değiştirmeyeceğini belirten Ebu Zühri, işgalcilerin haydut çeteler olduğunu, kaderlerinin geldikleri yere dönmek olduğunu ifade etti. Ebü Zühri, Filistin halkının ise kararlı ve topraklarına sıkı sıkıya bağlı olduğunu vurguladı.

Aksa Tufanı'nda işgal büyük hezimete uğradı

Aksa Tufanı operasyonunun başlangıcından bu yana işgal rejimi, iyonist ölümlerinin sayısının 1.300'e yükseldiğini, 340'ının durumu ağır olmak üzere 3 bin 100'den fazla kişinin de yaralandığını itiraf etti.

İşgal ordusu ise, direniş savaşçılarıyla sahada yüzleşmedi ve Gazze Şeridi'ndeki sivillere karşı "Demir Kılıç" adı verilen acımasız bir saldırı başlattı.

Bu saldırı, çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 1.900'den fazla Filistinlinin şehadetine, 7 bini aşkın kişinin yaralanmasın ve on binlerce kişinin de Gazze Şeridi'nde yerinden edilmesine neden oldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55