,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C

İşgal rejimi "Allah'ın evleri" ile de savaş halinde: 5 günde 20 cami bombalarla yıkıldı

İşgal rejimi "Allah'ın evleri" ile de savaş halinde: 5 günde 20 cami bombalarla yıkıldı
Siyonist işgalciler, Aksa Tufanı operasyonunun başlamasından bu yana son 5 günde Gazze Şeridi'nde 20' camiyi savaş uçaklarıyla yıktı.

Kassam Tugayları'nın başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık Gazze'ye büyük bir saldırı başlatan işgalci rejim, uluslararası hukuku ve insani hakları hiçe sayarak büyük katliamlar gerçekleştiriyor.

İşgal rejimi, evleri ve işyerlerin yanı sıra mukaddes mekanlar olan camileri de hedef alarak tüm savaş kurallarını da ihlal ediyor.

Gazze Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı yetkilisi İkrami Salem, Filistin medyasına yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre Aksa Tufanı'nın başlangıcından bu yana işgalin saldırganlığı sonucu 20 caminin tamamen veya kısmen yıkıldığını söyledi.

İkrami, tamamen yıkılan camiler arasında Beyt Lahia kasabasındaki Saad El Ensari Camii, Han Yunus kentindeki El Habib Muhammed Camii, El Yermuk, Ahmed Yasin, El Abbas camilerinin bulunduğunu söyledi. El Cezire TV kanalı ise buna ek olarak Gazze'deki Susi ve Şitevi ile Cebeliye mülteci kampındaki İmam Ali camilerinin olduğunu bildirdi.

Öte yandan işgal uçakları, Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı'nın ana binası ile Bakanlığın Kur'an-ı Kerim Radyosu'nun bulunduğu 14 katlı Filistin Kulesi'ni geçtiğimiz günlerde yerle bir etmişti.

Filistinli yetkililer, işgal saldırganlığının vahşeti, hava saldırılarının yoğunluğu ve tüm alanlarda tam bir araştırma yapmanın ve buradaki kayıp ve hasarın boyutunu belirlemenin zorluğu göz önüne alındığında sayının daha fazla olabileceğine dikkat çekiyor.

Filistin Akademisyenler Derneği başkanı Mustafa Şavar, "Düşman iflas etmiş ve korkaktır. Düşman, bugün Gazze'de gökyüzündeki bulutların arkasında savaşmaktadır ve bundan sonra da savaşmayı başaramamıştır. Sahadaki adamlarla yüzleşmek için öfkesini binalara dökmüş durumda." ifadelerine dikkat çekti.

İşgal ordusunu, mukaddes Kabe'yi yıkmak için yola çıkan Ebrehe'nin fil ordusuna benzeten Mustafa, işgalci rejimin silahının uçak ve savaş gemileri olduğunu ancak tıpkı Ebrehe gibi işgal ordusunun da akıbetinin son bulacağını vurguladı.

İşgalin, camileri bombalama ve yıkımla hedef alması ilk değil ancak en şiddetlisinin bugünlerde yaşanması dikkat çekiyor. Vakıflar Bakanlığı belgelerine göre işgalci savaş makinesi, 2021'deki "Kudüs Kılıcı" savaşında 3 camiyi tamamen yıktı, 40'a yakın camiye de kısmi hasar verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55