,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

İşgal, Gazze'de halkın değerli eşyalarını yağmalıyor

İşgal, Gazze'de halkın değerli eşyalarını yağmalıyor
Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Med), Gazze bölgesindeki işgalci askerlerin Filistinlilerin evlerine girerek eşyalarını çaldıklarını ve yağmacılık yaptıklarını bildirdi.

Euro-Med, yaptığı açıklamada, işgal askerlerinin planlı bir şekilde hırsızlık ve yağmacılık yapmalarını belgeleyen birçok kaydın bulunduğunu belirtti.

Gözlemevi, gasp edilen mal varlıkları arasında altın, para, mobil telefon cihazları ve taşınabilir bilgisayarlar gibi kıymetli mal varlıklarının yer aldığını vurguladı. 

Euro-Med'in tanıklardan aktardığı ifadelere göre işgal ordusunun baskınları, keyfi tutuklamalar, esir alınanların akıbetlerinin bilinmemesi ve sahada infazların da ötesine geçerek, Filistin halkına karşı kolektif intikamı temel alan bir yaklaşıma dönüştü. İşgalciler bu yaklaşımla halkın mülkünü kasıtlı olarak tahrip ediyor, kişisel eşyalarını çalıyor, evleri yağmalandıktan sonra kundaklıyor.

Mağdurlardan Filistinli Sabet Selim  (40) Euro-Med ekibine, işgal kuvvetlerinin, kendisini ve iki oğlunu Gazze Şehri'nin güneyindeki "Zeytun" mahallesindeki evlerinden alıkoyduğunu, evdeki tüm parayı ve altını yağmaladığını söyledi. Selim, iki gün önce serbest bırakıldığını, çocuklarının akıbeti hakkında ise hâlâ bir şey bilmediğini ifade etti.

Hassan isimli bir başka Filistinli ise işgal askerleri tarafından evindeki 10 bin dolardan fazla para ve ziynet eşyasının gasp edildiğini kaydetti.

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye Mahallesi'nde yaşayan Ümmü Muhammed Ğarbiyye isimli kadın ise, çatışmalar sırasında taktığı altın takılarının işgal askerleri tarafından zorla alındığını bildirdi.

Gazze şehrinin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi sakinlerinden Hüseyin El-Tanani de işgal saldırısı nedeniyle terk etmek zorunda kaldıkları evlerine geri döndüklerinde evin işgalciler tarafından darmadağın edildiğini, yüklü miktarda para ve bilgisayarlarının çalındığını söyledi.

Gözlemevi, işgal askerlerinin, para ve değerli eşyalara el koymakla övünmelerinin yanı sıra, Gazze Şeridi'ndeki sivillerin evlerine yönelik kasıtlı sabotajlarını belgeleyen veya duvarlara ırkçı veya Yahudi sloganları çizen video klipleri sosyal medya platformlarında kasıtlı olarak yayınladığını belirtti.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, kontrol ve caydırıcılık olmaksızın sivillere zarar vermeye ve yıkıma yol açmaya devam eden işgal ordusu kuvvetlerini, Gazze Şeridi sakinlerine ve onların mülklerine yönelik ağır ihlallerine ilişkin kapsamlı ve tarafsız bir uluslararası soruşturma yapılması çağrısında bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55