,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

İşgal destekçesi Miçotakis: Erdoğan'ın HAMAS yorumları onu ağırlamama engel değil!

İşgal destekçesi Miçotakis: Erdoğan'ın HAMAS yorumları onu ağırlamama engel değil!
Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan-Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'ne katılması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili açıklama yaptı.

Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan-Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'ne katılması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında, "Erdoğan'ın HAMAS'la ilgili yorumlarına tamamen katılmıyorum ama bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Yunanistan'da ağırlamamak için bir neden değil." dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un misafiri olarak Berlin’de bulunan Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ülkenin İşbirliği Konseyi toplantısına katılmak üzere 7 Aralık'ta Atina'ya yapacağı olası ziyaretine ilişkin konuştu.

Erdoğan'ı Aralık ayında Yunanistan'da ağırlamak istediğini söyleyen Miçotakis, “Ortadoğu'daki son krizden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la iki kez görüştüm. İlişkilerimizi normalleştirmeye yönelik bir rota üzerinde anlaştık. Erdoğan'ın Hamas'la ilgili yorumlarına tamamen katılmıyorum ama bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Yunanistan'da ağırlamamak için bir neden değil." dedi.

"Zorlukları ele alarak olumlu bir gündem oluşturmak benim benimsediğim yaklaşımdır” şeklinde konuşan Miçotakis, Yunanistan ve Türkiye ilişkilerinin yanısıra, Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkilerinin de ele alınması gerektiğini ifade etti.

Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Atina’da toplanacak

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da Atina ile Ankara arasındaki 5. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının iki ülkenin anlaşmasıyla 7 Aralık'ta Atina'da düzenleneceğini duyurdu. Erdoğan-Miçotakis buluşmasının bu toplantı kapsamında olabileceği belirtiliyor.

Scholz’den işgal rejimine destek açıklaması

Scholz ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17 Kasım’da Berlin’e gelecek olmasıyla ilgili bir soru üzerine Erdoğan’la HAMAS konusundaki açıklamaları konusunu da konuşacağını belirtti.

HAMAS’ın Almanya tarafından bir terör örgütü olarak tanımlandığını belirten Scholz, "İsrailin HAMAS’a karşı mücadele vermesini ve ortadan kaldırılmak istenmesi, sadece hakkı değil aynı zamanda görevi. HAMAS’ın kendini toparlayıp, silah alarak israile yeniden saldırmasına müsaade edilemez. Bu yüzden bu durumda israili suçlamak manasızlıkdır. Ayrıca israil bir demokratik devlet. Bunu her fırsatta vurguluyoruz. israil, insan haklarına saygılı ve uluslararası yasaları dikkate alarak bir mücadele veriyor. Bunu bu görüşmemizde dile getireceğiz." İfadeleriyle Gazze'de binlerce kadın ve çocuğu katleden işgal rejimine destek çıktı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55