,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

İran ve BM'den Aruri suikastına ilişkin açıklama

İran ve BM'den Aruri suikastına ilişkin açıklama
İran, HAMAS liderlerinden Salih El Aruri'nin şehit edilmesini kınayarak suikastın sonuçlarından Tel Aviv ve destekçilerinin sorumlu olacağını belirtti. BM yetkilileri ise gelişmelerin "çok endişe verici" olduğunu bildirdi.

İşgalci siyonist rejime ait bir İHA, bu akşam başkent Beyrut'a bağlı Dahiye'de Maşrafiye bölgesinde HAMAS ofisini bombaladı.

Saldırıda HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri ile 5 kişi daha şehit oldu, 11 kişi yaralandı.

Suikasta ilişkin İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ile BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Florencia Soto Nino, birer açıklama yaptı.

Kenani, yaptığı yazılı açıklamada, bu saldırıyla işgalci siyonist rejimin temellerinin terör ve suça dayandığını bir kez daha kanıtladığını ifade etti.

Saldırıyı "şiddetle kınadıklarını" belirten Kenani, suikastın sonuçlarından Tel Aviv ve destekçilerinin sorumlu olacağını kaydetti.

Kenani, işgalin terör eylemlerine karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) başta olmak üzere uluslararası kuruluşları derhal harekete geçmeye çağırdı.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Florencia Soto Nino ise günlük basın toplantısında Aruri suikastına değindi.

Gelişmelerin "çok endişe verici" olduğunu belirten Nino, durumun Genel Sekreter Guterres'in de daha önce uyardığı "bölgeye yayılma riskini" ortaya koyduğunu belirtti.

Saldırıyla ilgili henüz tüm detayların netleşmediğini belirten Nino "Genel Sekreter, tüm taraflara azami itidal ve acilen bölgesel gerginliği azaltma çağrısında bulunuyor." ifadesini kullandı.

Filistin ve Lübnan başbakanlarından suikast açıklaması

Öte yandan Filistin Başbakanı Muhammed Şitayyeh de suikastı kınayarak işgalin işlediği bu suçun "ciddi risk ve sonuçlarının olabileceği" konusunda uyardı.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati de saldırıya ilişkin Lübnan Dışişleri Bakanlığı’na Beyrut’a saldırı düzenleyen siyonist rejimi Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet etme talimatı verdi.

Aruri suikastının yanı sıra işgalci rejimin, son dönemlerdeki Lübnan'a yönelik tüm ihlallerinin de dosyaya dahil etmesini isteyen Mikati, saldırının amacının "Lübnan'ı yeni bir çatışmaya sokma" olduğunu söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55