,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

İran: Tahran, Türkiye ve Katar HAMAS'ın elindeki sivil esirler konusunda rol oynamaya hazır

İran: Tahran, Türkiye ve Katar HAMAS'ın elindeki sivil esirler konusunda rol oynamaya hazır
İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, "HAMAS liderleri, sivil esirleri serbest bırakmaya hazır olduklarını açıkladılar. Bu önemli insani meselede İran, Türkiye ve Katar rol oynamaya hazırdır." dedi.

BM Genel Kurulu, New York'ta "israilin işgal altındaki Filistin topraklarında yasa dışı faaliyetlerini" ele almak için Özel Acil Oturum'la toplandı.

Oturumda İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan da bir konuşma gerçekleştirdi.

Özellikle dünyanın farklı bölgelerindeki mevcut çalkantılı koşullar göz önüne alındığında, Filistin'deki durumun tırmanmasını önlemenin küresel bir sorumluluk olduğunu belirten Abdullahiyan, İran olarak bu alanda daha ciddi bir rol oynamaya ve son dönemdeki çalışmalarına devam etmeye hazır olduklarını söyledi.

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın elindeki siyonist esirler meselesine değinen Abdullahiyan, "Bu bağlamda HAMAS direniş hareketinin liderleri sivil tutukluları serbest bırakmaya hazır olduklarını açıkladılar. İran, Türkiye ve Katar bu önemli insani meselede rol oynamaya hazırdır. Doğal olarak 6 bin Filistinli esirin işgalci rejimden serbest bırakılması da ABD'nin sorumluluğundadır." dedi.

Abdullahiyan, konuşmasında şu ifadelere dikkat çekti.

"Filistin halkının ve direniş örgütü HAMAS'ın işgalcilere karşı uluslararası hukukun geçerli kurallarına göre son eylemi tamamen meşru bir eylemdir ve onların doğal hakkıdır, buna başka bir unvan atfedilmesi kesinlikle yasa dışıdır ve kabul edilemez.

Mali ve silah desteği, doğrudan askeri müdahale ve etkili siyasi destekle bu savaşa doğrudan katılmakla kalmayıp, aynı zamanda bu savaşı yöneten ABD'nin eylemleri, uluslararası sorumluluğunun sebebidir. Ayrıca ABD'nin kendisi, Filistinlilere karşı suçların işlenmesine fiilen ve doğrudan müdahil olsa da, başkalarını savaş geliştirmemeye ve itidal uygulamaya davet edecek konumda değil.

Bu nedenle, Beyaz Saray'ın Tel Aviv rejimine verdiği sınırsız mali, silah ve operasyonel desteğin Gazze ve Batı'da Filistinli sivillere, kadınlara ve çocuklara yönelik bombalama şiddetinin artmasına yol açmasının kontrol edilemeyen sonuçları konusunda şiddetle uyarıyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55