,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

İran: Sadık Vaat harekatı başarıyla tamamlandı

İran: Sadık Vaat harekatı başarıyla tamamlandı
İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, işgal rejimine yönelik operasyonlarına ilişkin, "Dün geceden bu sabaha kadar devam eden Sadık Vaat Harekatı tam bir başarı ile tamamlandı." dedi.

Bakıri, İran'ın siyonist rejime karşı düzenlediği misilleme operasoyunu ile ilgili açıklamalarda bulundu

İran Silahlı kuvvetlerinin tam teyakkuzda olduğunu belirten Bakıri, "Dün geceden bu sabaha kadar devam eden Sadık Vaat Harekatı tam bir başarı ile tamamlandı ve bu operasyonla tüm hedeflere ulaşıldı." dedi.

Bakıri, "Bu operasyonun nedeni siyonist rejimin, kırmızı çizgilerini aşmasıydı. Bu bizim için kabul edilecek bir durum değildi. Siyonist rejimin İran’ın Şam’daki Konsolosluk binasına saldırması ve Suriye hükümetinin isteği üzerine o ülkede yasal olarak bulunan ülkemizin askeri danışmanlarını hedef alınması bizim kırmızı çizgilerinin aşılması anlamına geliyor." diye ekledi.

"Nevatim Hava Üssü hedef alındı"

Bir iki ülke hariç tüm ülkelerin işgal rejiminin saldırılarını kınadığını belirten Bakıri, "İran İslami Devrimi Lideri de Siyonist rejimin cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Bu Operasyonda Cebel el-Şeyh tepelerinde Suriye- Filistin ile sınırında bulunan ve Siyonist rejimin cinayeti için gerekli bilgileri sağlayan büyük istihbarat merkezi ile birlikte İran’ın Şam’daki Konsolosluğuna karşı yapılan saldırıda kullanılan Nevatim Hava Üssü hedef alındı." açıklamasını yaptı.

"ABD, siyonist rejimi savunmak amacıyla Irak ve Ürdün sahasında var gücüyle müdahale etmeye çalıştı ama başaramadı"

Bakıri, "Bu operasyonda Siyonist rejimin Demir Kubbeleri'nin karşı koyamadığı önemli sayıda insansız hava aracı, seyir füzesi ve balistik füzeleri kullanıldı. Amerika, Şam'daki saldırıdan haberi olmadığını söyledi ama aslında Amerika'nın yeşil ışığıyla yapıldığını ortaya çıktı. Ayrıca ABD bölgede gerilimin artmasını istemediğini açıklamıştı ancak elimizdeki bilgiler ABD'nin siyonist rejimi savunmak amacıyla Irak ve Ürdün sahasında var gücüyle müdahale etmeye çalıştı ama başaramadı." şeklinde konuştu.

"Bu operasyon bizim için sona ermiştir." diyen Bakıri, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu operasyonun devamına yönelik bir niyetimiz yoktur ancak siyonist rejimin İran’a karşı ya bizim topraklarımıza karşı bir eylemde bulunursa bir sonraki operasyonumuz bundan çok daha büyük olacak. Biz bu operasyondan daha geniş çaplı bir saldırı yapabilirdik ancak bu operasyonun rejimi cezalandırmakla sınırlı kalmasını istedik. Halen ülke alanının savunmasından sorumlu olan silahlı kuvvetlerimiz tam teyakkuz durumda ve ihtiyaç halinde yeniden harekete geçecekler." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55