,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C

İran Cumhurbaşkanı Reisi'den HAMAS ve İslami Cihad liderlerine tebrik telefonu

İran Cumhurbaşkanı Reisi'den HAMAS ve İslami Cihad liderlerine tebrik telefonu
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Filistin'de işgalcilere karşı başlatılan Aksa Tufanı operasyonu dolayısıyla HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nahale'yi telefonla arayarak direnişe tebrik etti.

Reisi, Heniyye ve el-Nahale ile yaptığı telefon görüşmesinde direnişi tebrik etmenin yanı sıra Aksa Tufanı operasyonunda son gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Reisi, görüşmenin ardından da yazılı bir tebrik mesajı yayımladı.

İşgalci rejim için denklemlerin değiştiğini belirten Reisi, "Nihayet mazlum milletin ahı zalimlerin üzerinde tufana dönüştü. İlahi zafer güneşi bir kez daha Filistin'den doğdu ve müminlerin kalplerini mutlu etti, özgür dünya halklarını gururlandırdı ve zalimleri zelil etti. Allah'ın selamı gerçekleştirdikleri hareket ile tarih yazan ve zulüm dünyasını şaşkına çevirerek şoke eden cesur Filistin halkının üzerine olsun." dedi.

Uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunan Reisi, "Tüm dünyayı Filistin halkına uygulanan adaletsizliği, zulmü, kadınlara, mahkumlara, kutsallara, ve Müslümanların ilk kıblesine hakaret ve ihanetin devam etmeyeceğini, direniş gerçeğini izlemeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Filistin halkının meşru savunma hakkını destekliyoruz"

Siyonist rejim ve destekçilerinin, bölge milletlerinin tehdit altında olmalarının baş sorumlusu olduğuna dikkat çeken Reisi, "İran, Filistin halkının meşru olan kendini savunma hakkını destekliyor. Filistin halkının esaretini normalleştirmek kabul edilemez ve milletlerin onuru zulme razı gelerek kazanılmıyor." diye ekledi.

"Direniş gruplarına selam olsun"

İslam ülkelerine de çağrıda bulunan Reisi, şunları kaydetti:

"Diğer Müslüman ülkeler de İslam ümmeti ile birlik içerisinde Filistin halkının yanında olmalıdır. Savaş çığırtkanlığı siyonistlerin zararına olacaktır. Zafer Filistin halkınındır. Filistin'den Lübnan'a, Suriye'ye, Yemen'e, Afganistan'a ve Irak'a tüm direnişe selam olsun. Kahraman Gazze'ye, HAMAS'a, İslami Cihad'a ve tüm direniş gruplarına selam olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55