,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

İnzar Turizm hac kafilesi Diyarbakır'dan dualarla uğurlandı

İnzar Turizm hac kafilesi Diyarbakır'dan dualarla uğurlandı
İnzar Hac ve Umre Organizasyonuyla hac farizasını yerine getirecek hacı adayları, Diyarbakır Havalimanından dualarla uğurlandı.

 

Covid-19 salgını nedeniyle hac farizasının gerçekleştirilmesi kısıtlanmıştı. Kutsal topraklara gitmeyi hasretle bekleyen hacı adayları, kısıtlamaların kalkmasıyla yeniden başlayan hac ibadeti için hazırlıklarını yaptılar.

Hac farizası için kurada ismi çıkan adaylar, yaptıkları hazırlıkların ardından bugün kutsal topraklara hareket ettiler.

İnzar Turizm ile gidecek hacı adayları, yıllardır hasretle bekledikleri günün sevincini İLKHA mikrofonları aracılığıyla paylaştılar.

Türkiye'de bu sene 3 farklı ilden onlarca hacı adayını kutsal topraklara yolcu etmenin sevincini yaşadıklarını belirten İnzar Turizm Diyarbakır Şube Başkanı Şahin Elelçi, bugün 108 hacı adayıyla Cidde Havaalanına hareket edeceklerini söyledi.

2 ay önce hazırlıklara başladıklarını belirten Elelçi, "Bu mutlu günleri bize yaşattığından dolayı Rabbimize hamdolsun. İnzar Turizm olarak, tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bugün Diyarbakır Havaalanından Cidde Havaalanına hareket edeceğiz. Bu çalışmayı yaklaşık 2 ay önce başlattık. Diyarbakır, İstanbul ve Şanlıurfa merkez olarak 3 ilden uçuşlarımız gerçekleşti. Diyarbakır'dan 108 hacı adayımızla birlikte Ciddi Havaalanına hareket edeceğiz." dedi.

"Deneyimli ve tecrübeli rehberler hocalar eşliğinde bu çalışmayı yapıyoruz"

İnzar Turizm olarak uzun yıllardır bu çalışmayı sürdüren bir şirket olduklarını dile getiren Elelçi, "Deneyimli ve tecrübeli rehberler hocalar eşliğinde bu çalışmayı yapıyoruz. Adaylarımıza, yapılması gereken hac farizasıyla ilgili deneyimli hocalarımız nezaretinde gereken bilgileri veriyoruz. Cidde'ye vardıktan sonra inşallah ilk umremizi gerçekleştireceğiz. Ondan sonra programlar dahilinde hac vaktine kadar çeşitli yerlerde ziyaretler yapacağız. Arefe gününe kadar 4 tane umre ve çeşitli programlar yapacağız. Bu güzel hac organizasyonunu kendilerine en güzel şekilde yaşatmaya çalışacağız, anlatmaya gayret edeceğiz. Pandemide yaşanan sıkıntıdan dolayı yaş ortalamalarına bakıldığın 65 yaş üstüdür. Bu yıl gerek kendilerinde gerek bizlerde bir takım güçlükler olacaktır zahiri anlamda. Bundan dolayı Rabbimizden isteğimiz bunu bize koyulaştırmasıdır. Heyecan anlatılmaz, yaşanır. Her bir hacı adayımızda çok farklı ve güzel heyecan vardır. Hiç gidemeyen ve bu yıl ilk kez gidecek hacıların o sevinci gözlerinden okumak mümkündür. Rabbim şimdiden gidecek bütün hacı adalarımızın haclarını, ibadetlerini kabul etsin." diye konuştu.

Şahin Elelçi

"10 yıldır hasretle bekliyorduk"

10 yıldır bu günü hasretle beklediklerini belirten hacı adayı Alaaddin Özsoy, "Hac farizasını yerine getirmek için kutsal mekana gideceğimiz için çok sevinçliyiz. Allah, bizim ve herkesin hacını kabul eder inşallah. Güzel bir ibadet edeceğimizi umarak da dünyalık şeylerden biraz uzaklaşıp, manevi bir atmosfere bürüneceğiz. Bizim ve herkesin hidayetine vesile olmasını temenni ediyorum. Bütün ümmete duacı olacağız." diye duygusunu paylaştı.

Aladdin Özsoy

10 yıldır hasretle beklediği yolculuğa eşiyle birlikte çıkacağını dile getiren Mehmet Ali Doğru, Allah'ın evini ziyaret etmeye gideceklerini, Allah'ın, bu kutsal mekanları ziyaret etmeyi ve hac farizasını yerine getirmesini bütün Müslümanlara nasip etmesi dileğinde bulundu.

Mehmet Ali Doğru

12 yıldır hasretle beklediği kutsal mekanlara yolculuğa çıkacak olmanın heyecanını yaşadığını belirten Ahmet Çetin ise, herkese duacı olacağını söyledi.

Ahmet Çetin

"İslam ümmetinin başarısı ve kurtuluşu için dua edeceğiz"

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) gezdiği o kutsal yerleri görmenin ve hac farizasını yerine getirecek olmanın sevincini yaşadıklarını belirten Abdurrahman Alkan, İslam ümmetinin başarısı ve kurtuluşu için dua edeceklerini söyledi.

Alkan, duygularını şöyle paylaştı:

"Güzel ve kıymetli bir memlekete gidiyoruz. Çok heyecanlıyız. Bu heyecanımızın imandan geldiğine inanıyoruz. Allah'ın Peygamberinin gezdiği o yerleri, İslam farizasının yapıldığı yere gitmekle mutlu oluyoruz. Erkek, kadın bütün hacılar mutluyuz, keyifliyiz. Allah bize nasip ettiği için çok sevinçliyiz. Bütün Müslümanlara nasip etsin inşallah. İslam ümmetinin başarısı ve kurtuluşu için, dertleri olanlara, hastası olanlara, bütün Müslümanlara dua edeceğiz. Hacca gitmek sadece ziyaret değildir. Şunu anlamamız gerekiyor ki gittiğimiz yerde her ibadetin bir manası vardır. Beytullah'ın tavaf edilmesi, Say'ın yapılması, her birinin ayrı bir manası vardır. Orada şeytanı taşlayacağız, aslında önce kalbimizle şeytanı lanetlememiz lazım. Orada şeytanı taşlamak bir semboldür. Aslında nefsimizde, hayatımızda şeytan vardır. Öncelikle onları lanetlememiz lazım. Rabbim hakkıyla yerine getirmeyi bizlere nasip eder inşallah."

Abdurrahman Alkan

"Gideceğimize inanamıyorduk"

Tek hayalinin hacca gitmek olduğunu, 12 yıldır bugünü özlemle beklediğini dile getiren hacı adayı Maşallah Başaran ise, "Hayalim gidip orada Resulullahı ziyaret etmek, Kâbe'yi tavaf etmekti. Allah bizi hak yoldan ayırmasın, daima kalbimizi temiz tutsun. Çocuklarımıza, İslam ümmetine, sizlere de nasip etsin inşallah. Allah'u Teâla hayırla gidip, hayırla gelmeyi nasip etsin. 12 yıldır bu günü bekliyordum. Gideceğime inanmıyordum. Bana hacın çıktığı söylendiğinde çok sevindim ve Allah'a bir an önce beni oraya kavuştursun diye dua ettim." diye konuştu.

Maşallah Başaran

Havva Sevim, "6-7 yıldır bugünü hasretle bekliyorduk. Allah bizlere nasip etti. İsmimiz çıktığı zaman inanamıyorduk. Yedeklerde ismimiz çıkmıştı. İbadetlerimizi yapacağız. Kendimize ve Müslümanlara dua edeceğiz." dedi.

Havva Sevim

(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55