,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 24 °C

İnzar Dergisi 2022 Nisan sayısı okurlarıyla buluştu

İnzar Dergisi 2022 Nisan sayısı okurlarıyla buluştu
​Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar, her ay olduğu gibi Ramazan ayında da zengin ve kaliteli içeriğiyle okurlarıyla buluştu.

Bu ayki sayısında "Ramazan ayı" temasıyla okuyucularıyla buluşan İnzar Dergisi, şeytanların zincirlendiği, kötülük kapılarının kapanıp hayır kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mübarek  aydan daha iyi nasıl istifade edebileceğine ilişkin konuları ele alıyor.

Ramazan Ayına eş zamanlı olarak denk gelen kutlu doğum vesilesiyle peygamber efendimizin siretine de geniş yer ayrılan sayıda, Abdulkuddüs Yalçın hocanın kaleme aldığı yazıda orucun ulvi hedefleri anlatıldı.

Dr. Abdulkadir Turan hoca ise siyerin doğru okunmasını konu alan bir yazı ile okuyucularla buluşurken, Ayhan Aktan hoca da siyer atmosferini yakalamanın önündeki engeller konulu bir yazı kaleme aldı.

Derginin başyazısında ise şu ifadeler yer aldı:

Allah’ın adıyla! Önümüze yaşama aktarılabilecek örnek şahsiyet koyduğundan O’na hamd ederiz.

Yaşamı, baştanbaşa en ince detaylarına kadar, vahyi hayata uyarlama projesi olan Efendimize salat ve selam ederiz. Efendimizin hayat serüvenine bu minvalde bakmamız gerektiğini bizlere öğreten ve hayatının her anını kayıt altına alarak haleflerine aktaran kutlu ashabına ve ehli beytine selam olsun.

En azından şu anda başka hiçbir millette olmayan bir nimete sahibiz. Salih olanından günahkâr olanına, küçükten büyüğüne, gencinden yaşlısına bütün ümmeti arkasına katıp manevi bir atmosferin içine alan Ramazan ayı nimetinden söz ediyoruz. Her uzvuyla darmadağınık bir görüntü veren ümmeti tek bir hedefe kilitleyen bir nimet atmosferi… Herkesin günahlarından arınmak için bir fırsat bildiği, eksiklerini tamamlama vesilesi bildiği bir nimet… Diğer zamanlarda neredeyse ümmetin her ferdinin gündemi farklı bir konu olduğu halde Ramazan Ayı geldiği zaman en duyarsız müminin gündemi ile tek derdi ümmetin/İslam’ın geleceği olan müminin gündemi tekleşiyor. Tıpkı Kudüs davası söz konusu olduğu gibi…

Herkesin tek bir derdi oluyor bu kutsal ayda… En azami derecede -şeytanların zincirlendiği, kötülüğün kapılarının kapanıp hayrın kapılarının sonuna kadar açıldığı- bu mübarek  zamandan daha iyi nasıl istifade edebilirim. Zamanlarımızın neredeyse tümünü işgal ettiği halde bir netice elde edemediğimiz dünyalık hırslarımızdan azat olmuş bir ruhla maneviyatımızın, ahiretimizin derdini kuşanıp ümmete/İslam'a biraz daha fazla nasıl yardımımız dokunabileceğin meşgalesine dalıyoruz.

İşte bu mukaddes mi mukaddes akıntıya İnzar olarak bizler de kendimizi bırakıyoruz ve gücümüz yetiyorsa bu akıntıya bir katkı da bizler sunmak istiyoruz. Bundan dolayı her Ramazan Ayı geldiği zaman atlamaksızın ayın dosya konusunu Ramazan ayına, tutulan oruca, ihya edilecek kadir gecesine ve ayla ilişkili diğer konularına ayırıyoruz.

Bu sene ek olarak, Türkiye toplumunun gündemine kazandırdığımız ve bir gelenek halini alan kutlu doğum ayı olan nisan ayı ile Ramazan Ayı eş zamanlı olarak geldi. Buna binaen derginin dosya konusunun merkezine Ramazan Ayını alırken kutlu doğum vesilesiyle Efendimizin siretini de ihmal etmedik. En az Ramazan ayı kadar Efendimizin siretine de yer verdik. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55