,
  • BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 23 °C

İnsanlara umut satıldı sonrasında hayal kırıklığına uğratıldı

İnsanlara umut satıldı sonrasında hayal kırıklığına uğratıldı
Saadet partisi Van İl Başkanı Özay İlhan başkanlık istemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülkenin 24 Haziran seçimleriyle birlikte yeni bir yönetim sistemine geçtiğini ve parlamenter sistemle yönetilen ülkenin bundan sonra geniş yetkilerle donatılmış bir başkanlık sistemiyle yönetileceğini belirten Saadet partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, yeni sistemin hayırlar getirmesini temenni etti.

16 yıldır ülkeyi tek başına yöneten bir iktidarın olduğunu ifade eden İlhan, rast gitmeyen her işin sonunda bahaneler üreten ve suçu kendilerinde görmeyip hep bir günah keçisi bulmaya çalışan iktidar anlayışının yetki noktasında bir bahanesinin kalmadığını söyledi.

“Televizyonlardan pompalanan her türlü ahlaksızlığa göz yumuldu”

İlhan, “16 yıldır ülkeyi yönetenlerin karnesine baktığımızda, ne büyük hatalar yapıldığı görebiliyoruz. 16 yıllık AK Parti hükümetinde siyonizm ile işbirliği içinde hareket edilmiş, uğruna kan döktüğümüz değerler AB uyum kriterleri adı altında pazarlık konusu yapılmış, fuhuş ve ahlaksızlık kurumsallaştırılmış, liberal bir anlayışla televizyonlardan pompalanan her türlü ahlaksızlığa göz yumulmuş, toplum kutuplaştırılmış, ulus devlet ideolojisi vazgeçilmez bir politika haline getirilmiş, yol, köprü, tünel, hastane gibi müstemleke tipi kalkınma programları uygulanırken, üretim merkezi olan fabrikalar satılmış, yap işlet devret tarzı yatırımlarla geleceğimiz ipotek altına alınmış, ülkemiz zaman zaman FETÖ ve PKK gibi terör örgülerine peşkeş çekilerek telafisi zor ve büyük bedeller gerektiren hatalar yapılmış, askerimiz NATO'nun jandarması haline getirilmiş, batı yanlısı dış politikalarla ülkemizin etrafının ateş çukuruna çevrilmesine alet olunmuş, haksız yargılama ve basit ihbarlarla insanlar işlerinden edilerek adalete olan güven sarsılmış, şehirlerimizin mimarisi müteahhitlerin insafına bırakılmış, dikey kentleşme ile şehirlerin ruhu yok edilmiş, Anadolu insansızlaştırılmış, batıya giden insanımız tarafsızlaştırılmış, ülkemiz beka sorunu yaşamaya başlamış ve uçurumun kenarına getirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Adaletsiz ve çarpık hukuk anlayışında hiçbir değişiklik yok”

Van’da Van Kundura Fabrikası, Van Yem Fabrikası, Van Süt Fabrikası, Van Et Balık Kurumu gibi kuruluşların ya kapatıldığını ya da satıldığını belirten İlhan, çevreyolu başta olmak üzere Kuzey Vangölü Demiryolu Projesi, Van Çatak Şırnak Habur sınır kapısına ulaşacak olan yolun da bir türlü yapılmadığına dikkat çekti.

Van’da bulunan birçok bölge müdürlüklerinin farklı illere taşındığını ifade eden ilhan; “Hükümet tarafından şimdiye kadar her seçimde umut satıldı ama insanlar hayal kırıklığına uğratıldı. Milletvekili seçimlerinden önce yapılan referandumdan sonra ülkenin adeta uçuşa geçeceği izlenimi veriliyordu ama ekonomi daha da kötüleşti, adaletsizlik derinleşti, toplum daha fazla kutuplaştı. Bu seçimde de yine umut satıldı insanlara, ama henüz seçimin üzerinden birkaç hafta geçmiş olmasına rağmen dolar aynı seyrinde devam ediyor, ekonomi kötü gidişatını arttırdı. Her seçimde; ‘Bu seçimden sonra Gazze mi gülecek Telaviv mi?’ edebiyatı yapanlar,  bir aydır israil zindanlarında haksız yere tutulan Ebru Özkan hakkında tek bir kelime dahi edemiyorlar. Adaletsiz ve çarpık hukuk anlayışında hiçbir değişiklik yok. Birkaç gün önce binlerce insan, suçunun ne olduğunu bilmeden, sabah kalktığında işinden olduğunu ve hain ilan edildiğini öğrendi. KHK’larla masum insanlar FETÖ’cü diye damgalanırken, FETÖ’yle kucak kucağa büyümüş, onların okullarından mezun olmuş kişiler bakan yapıldı. Yani daha işin başında, bu iktidar bizi gelecekte nelerin beklediğinin sinyalini vermiş oldu.” ifadelerini kullandı.

“Her türlü kötü gidiş ve haksızlık durumunda tavrımızı ortaya koyacağız”

“Ülkemizin içinde bulunduğu çıkmazlardan biran önce kurtulmasını diliyoruz.” diyen İlhan, Saadet Partisi olarak ülkenin ve ilin sorunlarını her fırsatta dile getirmeye devam edeceklerini söyledi.

İlhan, “Yaptığı güzel hizmetler karşısında iktidarın arkasında dururken, her türlü kötü gidiş ve haksızlık durumunda da tavrımızı ortaya koyacağız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55