İngiltere’de kızamık vaka sayısı artıyor
İngiltere’de sağlık yetkilileri, halkı kızamık salgınına karşı uyararak aşı yaptırmaları çağrısında bulundu. Uzmanlara göre, önümüzdeki haftalarda vaka sayılarında ciddi bir artış bekleniyor.
İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), Avrupa’daki kızamık vakalarının son 25 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını ve aşısız bireylerin tatilde virüs kapabileceği uyarısı yaptı.
Yetkililer, özellikle çocukların MMR (kızamık, kabakulak, kızamıkçık) aşısının her iki dozunu da eksiksiz yaptırılmasıı öneriyor.
Fransa, İtalya, İspanya ve Almanya gibi tatil rotalarında da kızamık vakalarının arttığına dikkat çekiliyor.
Geçtiğimiz yıl Avrupa’da 127 binden fazla kızamık vakası görülmüştü. Bu, 1997’den bu yana en yüksek sayı olarak kayıtlara geçmişti.
2025 başından bu yana İngiltere genelinde 420 kızamık vakası bildirildi. Vakaların yaklaşık üçte ikisi 10 yaş altı çocuklarda görüldü.
Bristol kenti, şu an salgının merkez üssü olsa da, bölgesel olarak en fazla vakanın görüldüğü yer Londra.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.