,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

İngiliz iktidar partisi vekilinin ses kaydı sızdı: israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

İngiliz iktidar partisi vekilinin ses kaydı sızdı: israil uluslararası hukuku ihlal ediyor
İngiltere'de, iktidardaki Muhafazakârların üst düzey temsilcilerinden Alicia Kearns'ün, siyonist rejimin uluslararası hukuku ihlal ettiği ve ülkesinin işgalcilere silah satışını gecikmeksizin durdurması gerektiğine dair sözleri basına sızdı.

İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nın Dış İlişkiler Seçim Komisyonu Başkanı Alicia Kearns, Muhafazakârların düzenlediği bir bağış etkinliğinde yaptığı konuşmada, İngiliz hükümetinin, avukatlarından, siyonist rejimin Gazze'de uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiğine dair resmi hukuki tavsiye aldığı ancak bunu kamuoyuna açıklamadığını söyledi.

Kearns'ün ilgili sözleri sarf ettiği ses kaydı basına sızdırılarak Observer gazetesinde yayımlandı.

Gazete tarafından ele geçirilen ve sızdırılan kayda göre İngiliz hükümeti, kendi avukatlarından siyonist rejimin Gazze'de uluslararası insan hakları hukukunu ihlal ettiğine dair tavsiye aldı ancak bunu kamuoyuna açıklamadı.

Eski bir dışişleri ve savunma bakanlığı yetkilisi olan Kearns, ses kaydında "Hükümetin, israilin uluslararası insani hukuka bağlılık gösterip göstermediğine ilişkin güncellenmiş değerlendirmesini tamamladığına ve israilin bu bağlılığı göstermediği sonucuna vardığına ve bunun da yapması gereken yasal tespit olduğuna ikna olmuş durumdayım. Bu noktada şeffaflık, en azından uluslararası kurallara dayalı düzenin korunması açısından son derece önemli. Dışişleri Bakanlığı, israilin uluslararası insani hukuku ihlal ettiğine dair resmi hukuki tavsiye aldı ama hükümet, bunu (kamuoyuna) açıklamadı. Bunu söylemediler, silah ihracatını durdurmadılar. israilli yerleşimcilere yönelik çok küçük birkaç yaptırım uyguladılar ve uluslararası alanda herkes yerleşimcilerin yasa dışı olduğu, yaptıklarını yapmamaları gerektiği, devam ettikleri yollar ve yatırılan para konusunda hemfikir." dedi.

Kearns, "Meşru müdafaa hakkının hukukta bir sınırı vardır. Sınırsız değildir. israilin savaşı yürütme yöntemlerinden bazıları, uzun vadeli güvenliklerini muğlaklaştırıyor. Bizim uzun vadeli güvenliğimizi de muğlaklaştırıyor. Ulusal tehdit seviyemizin yükselmemiş olmasına hayret ediyorum. Ve bu beni üzüyor, zira bunun farklı bir şekilde yapılabileceğini biliyorum." diyerek siyonist rejimin eylemlerinin kendisinin ve Londra'nın uzun vadeli güvenliğini riske attığını savundu.

Söz konusu ifşaat, David Cameron ve Başbakan Rishi Sunak'ı yoğun bir baskı altında bırakacak. Zira bu tavsiye, İngiltere'nin Siyonist rejime tüm silah satışlarını gecikmeksizin durdurması gerektiği anlamına geliyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55