,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

İmamlar Gazze'deki siyonist katliamını protesto etti

İmamlar Gazze'deki siyonist katliamını protesto etti
Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen din görevlileri, siyonist işgal rejiminin Gazze halkına yönelik katliamlarını düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti.

 

HAMAS'a, Gazze halkına destek amacıyla Atatürk Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına katılan çok sayıda din görevlisi, yaklaşık 3 aydır Gazze'ye saldırılarda bulunan siyonist işgal rejimine tepki gösterdi.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan ve İslami sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile medrese talebelerinin de katıldığı basın açıklaması Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, Filistin'de, bütün dünyanın gözü önünde, kendilerini medeni sananlarca işgal, katliam ve soykırım uygulandığını söyledi.

Ahmet Cihan

"İslâm dünyasının başındaki liderlerin duyarsızlığı yüreğimizi dağlıyor"

7 Ekim'den bu yana işgal rejiminin insanlık, kanun, kural gibi hiçbir değer tanımadan bebek, çocuk, kadın, sivil ve yaşlılara karşı savaştığına dikkat çeken Cihan, "İnsanlık ve kutsal değerler çiğnenirken İslâm dünyasının başındaki liderlerin duyarsızlığı yüreğimizi dağlıyor. Parçalanmış bedenlerin şehridir Gazze. Dünya bu drama sessiz ve sağır kalıyor. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın; İnsani, ahlaki değerlere, insan haklarına saygılı olan herkesi bu soykırıma karşı durmaya çağırıyoruz." dedi.

"İki yüzlü Batı bu vahşeti görmemektedir"

Siyonist işgal rejiminin kana doymadığını, Gazze'de savaş suçu işlediğini vurgulayan Cihan, "Tarih bu günleri kara bir leke olarak yazacaktır. Gazze'de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Binalar, hastaneler, okullar, camiler acımasızca bombalanmaktadır. Sözde uygar toplum, medeni Avrupa, Gazze'deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İki yüzlü Batı medeniyeti Gazze'de başını kuma gömmüştür. İki yüzlü Batı bu vahşeti görmemektedir. İnsan hakları örgütleri bu insanlık dışı vahşeti sadece seyretmektedir." diye konuştu.

"Bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması şarttır"

Gazze'de acil ateşkesin sağlanması gerektiğini ifade eden Cihan, son olarak şunları söyledi:

"Tüm devletler ve uluslararası kuruluşlar bir an önce Gazze'de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermelidir. İsrail terör devletidir. İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve vahşi saldırlar nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır. Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları dahilinde coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması şarttır."

Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55