İmam hatipli öğrenciler: Gazze direnişi kadar bizlerde destek vermekte kararlıyız

İmam hatipli öğrenciler: Gazze direnişi kadar bizlerde destek vermekte kararlıyız
Gazze yararına kermes düzenleyen Diyarbakır TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Gazzeli mücahidlerin direnişteki kararlılığı gibi kendilerinin de direnişe destek olmakta kararlı olduklarının altını çizdi.

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları ateşkes anlaşmasına rağmen devam ederken Diyarbakır'daki okullarda öğrenciler Filistinli akranları için düzenledikleri kermes çalışmalarıyla desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bulunan TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okul yerleşkesinde Gazze yararına kermes düzenledi. Kermeste görev alan öğrenciler duygu ve düşüncelerini paylaşırken Gazze'ye destek hususunda kararlılıkları dikkat çekti.

İsmail Taha Kalkankıran

"Filistin'in özgürlüğünden vazgeçmeyeceğiz"

Daha önce defalarca kez kermes düzenleyen TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden İsmail Taha Kalkankıran, "Daha önce olduğu gibi kermeslerimize devam ediyoruz. Çünkü bizler Filistin'in özgürlüğünden vazgeçmeyeceğiz. Onlar kararlı olduğu kadar bizler de kararlıyız. Kermeste görevli olarak onlara katkı sağlamak istiyoruz. Yahudiler yine olduğu gibi sözlerinden vazgeçtiler. Biraz umutlanmıştık ama yine umudumuzu kaybettik. Yahudilerin işleri-güçleri belli olmuyor. Sözlerinde durmuyorlar." dedi.

Muhammed Refik Tekin

Kermesi düzenlemelerindeki tek gayenin Gazzeli Müslümanlara destek çıkmak olduğunu belirten Muhammed Refik Tekin, "Oradakilerin yardıma ihtiyacı var. Bizim de üzerimize düşen budur. Oraya gidemiyoruz ama buradan destek veriyoruz. Boykot ürünlerini almamaya çalışmalıyız. Bu yönde çevremizdekileri uyarmalıyız. Bir anlaşma var ama Yahudiler anlaşmaya uymadı ve tekrardan bombalar yağdırmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Muhammed Taha Gündüz

"Her zaman Filistin'in yanında olmaya devam edeceğiz"

İşgal rejiminin ateşkes ihlali hakkında konuşan Muhammed Taha Gündüz, "siyonist israil çetesinin ateşkes imzalaması sonucunda biraz rahatlamıştık. Ancak bize gelen haberlerde ateşkesin tam olarak imzalanmadığı, daha doğrusu bu imzalamaya kaşı çıkıldığını fark ettik. Karşı çıkılsa da çıkılmasa da saldırı düzenlese de düzenlemese de Gazze'nin yanındayız. Bu kermesler her sene düzenlenmeye devam edecek. Her zaman Filistin'in yanında olmaya devam edeceğiz inşallah." şeklinde konuştu.

Gündüz, "Hazreti İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali herkesin yardım etmesi gerekiyor. Öncelikle taraf belli edilmeli. Ancak elbette israil de yenilmez değil, onun önüne geçilebilmesi için top yekün çalışmamız gerekiyor. Peygamberimiz Aleyhisselatu Vesselam; bir kötülük görüldüğü zaman onu önce eliyle, onu yapamıyorsa diliyle, onu da yapamıyorsa kalbiyle buğz edilmesini söylerdi. Biz de bu durumda yapabiliyorsak elimizle, onu yapamıyorsak dilimizle, onu da hiç yapamıyorsak kalbimizle Filistin tarafında olmamız gerekiyor. Hiç değilse sosyal medya üzerinden hashtag çalışmalarına başvurarak Filistin'in yanında olabiliriz." ifadelerine yer verdi.

Muhammed Ali Yaz

"En önemli nokta boykottur"

Muhammed Ali Yaz ise şunları söyledi:

"Bugün Gazze için toplandık. Allah'ın izniyle iyi bir para toplayıp oraya göndereceğiz. Filistin artık İslam ümmetinin davası olmaktan çıkmış, evrensel bir konu olmuş. Biz de elimizden gelen her şeyi yapacağız. En önemli nokta boykottur. Onların mallarını almamamız gerekir ki yarın Filistinli çocukların üzerine bomba olarak düşmesin. Zaten Diyarbakır'daki gençlerimiz bunun farkındadır. Allah hepsinden razı olsun. Sosyal medya üzerinden insanları bilgilendirmemiz lazım. Çünkü bunun farkında olmayan çok gencimiz var."

İmam hatipli öğrenciler: Gazze direnişi kadar bizlerde destek vermekte kararlıyız

İmam hatipli öğrenciler: Gazze direnişi kadar bizlerde destek vermekte kararlıyız

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.