,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Said Çulha Bingöl birincisi oldu

İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Said Çulha Bingöl birincisi oldu
Ortaokul 8. sınıf öğrencileri için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları açıklandı. Bingöl’de de 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje ortaokulunda okuyan Muhammed Said Çulha da Bingöl’de il birinciliğini göğüsledi.

 

LGS merkezi sınav sonuçları iki gün önce açıklandı. Bingöl’de iki oturum şeklinde gerçekleştirilen sınavda İmam Hatip öğrencisi Muhammed Said Çulha, 500 tam puanı tek soruyu yanlış yaparak kaçırdı. Tek soruyu yanlış yapan Bingöl 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Said Çulha, Bingöl İl birincisi oldu. 

“Geçen yıla göre puan ortalamamız 30 puan arttı”

15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı Mücahit Azak, öğrencilerinin başarısı ile gurur duyduklarını ifade ederek, “Okulumuz 2016 yılında proje imam hatip lisesi olarak açıldı. 2017 yılında ortaokul kısmını okul bünyemizde açtık. Okulumuz sınavla öğrenci alan bir okul. Ortaokul kısmını liseye öğrenci aktarma amaçlı planladık. Okulumuz Fen ve Sosyal bilimler proje programı uygulayan bir okul. Fen lisesi müfredatını burada uyguluyoruz. 2023 LGS’de toplamda okulumuzda 46 öğrenci sınava girdi. Bunların 29’u yüzde 10’luk dilimde yer aldı. Geçen yıla göre puan ortalamamız 30 puan artırıldı. Öğrencilerimizin başarı ortalaması olarak 2022 yılında 391 puan ortalamamız vardı, 2023 yılında 421 puan ortalaması, 69 net ortalaması oldu. Okulumuzun başarısı her yıl bir kat daha artmakta. Tabi ki bunda okulumuz öğretmenleri ve velilerinin çok büyük emekleri vardır. Öğrencilerimiz sınava çok ciddi bir şekilde hazırlanmaktadırlar.” dedi.

“Okulumuzda koçluk sistemi uygulanmaktadır”

Azak, “Okulumuzun en belirgin özelliği olarak da öğretmenlerimizin birlik beraberlik ortamı içerisinde öğrencileri sınava hazırlıyorlar. Bütün bunlar öğrencilerimizin başarısında katkı sağlayan nedenlerdir. Öğretmenlerimiz öğrencilerle yakından ilgileniyorlar ve okulumuzda koçluk sistemi uygulanmaktadır. Bu başarı okul idaresi, öğretmenler ve velilerin iş birliğiyle yakalandığını dile getirebilirim. 2023 yılı LGS sonuçlarına göre okulumuz öğrencisi Muhammed Said Çulha, 494 puan alarak Bingöl’de il birinciliğini elde etti. Totalde de öğrencilerimiz büyük bir başarı elde ettiler. Tüm öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyorum. Bu başarı bizleri sevindirdi, öğrencimiz adına çok mutlu olduk.” şeklinde konuştu.   

“Oğlum dışardan özel ders veya dershane takviyesi almadan başardı”

Bingöl birincisi Muhammed Said Çulha’nın babası Muhsin Çulha ise, “Oğlumuzun başarısıyla çok gurur duyduk. Okulda hocalar sağ olsun öğrencilerle çok iyi ilgilendiler. Bol bol test çözdüler, oğlum dışardan herhangi bir özel ders, dershane takviyesi almadan sadece okulun çabası ile il birinciliğini kazandı. Burada akademik başarının yanında okulda çocuklara manevi destek de çok iyi oldu. Emeği geçen tüm hocalarımızdan Allah razı olsun.

“Akademik başarının yanında değerler eğitimi almamız bizim için çok önemliydi”

Duygularını İLKHA mikrofonları aracılığıyla paylaşan 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip ortaokulu öğrencisi Muhammed Said Çulha, “Proje imam hatip lisesinde okuduğum için çok mutluyum. Okulda öğretmenlerimiz ilgiliydiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Ailemin beni bu okula göndermesiyle ne kadar iyi bir karar almış olduklarını ben de görmüş oldum. Bu okulda akademik başarının yanında değerler eğitimi de aldık. Bu bizim için çok iyi oldu bu çok önemliydi. Umarım bundan sonra da başarımız devam eder ve milletimize faydalı bireyler oluruz. Sınavda başarı gösteren tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Birinci olduğum için çok mutluyum. Buradan aileme ve öğretmenlerime özel teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55