,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

İmam hatip mezunlarından Erol Mütercimler’e tepki

İmam hatip mezunlarından Erol Mütercimler’e tepki
Katıldığı bir TV kanalında imam hatipliler için "Cinsi sapık, sahtekâr, ahlaksız" gibi çirkin ifadelerini kullanan Erol Mütercimler’e tepki gösteren imam hatip mezunları, herkesi tepki göstermeye ve suç duyurusunda bulunmaya davet ettiler.

ÖNDER tarafından Çağlayan Adliyesi’nde Erol Mütercimler hakkında yapılan suç duyurusu ve basın açıklamasına destek vermek amacıyla katılım sağlayan imam hatip lisesi mezunları, İLKHA muhabirine konuşarak Erol Mütercimler’in kendileri hakkında yaptığı mesnetsiz iddialara sert bir dille tepki gösterdiler.

"Kimse kimsenin hakkında bu tür ithamlarda bulunamaz"

Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi'nden 2017 yılında mezun olan ve Medipol Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü son sınıf öğrencisi olan Beyza Damar, "Bu şahsı yaptığı hakaretler sebebiyle kınıyorum. Kesinlikle hiçbir insan bu milletin vatandaşına bu şekilde ithamlarda bulunamaz. İnsan önce kendisine bakmalı. Eminim birçok imam hatip öğrencisi ve mezunları bu durumdan rahatsız olmuştur. Hepsini bu şahıs hakkında dava açmaya davet ediyorum. Çünkü bunlar normal şeyler değil. Kimse, kimsenin hakkında bu tür ithamlarda bulunamaz. Kimse üşenmesin, herkes gitsin Erol Mütercimler’e dava açsın." dedi.

"İmam hatip üzerinden bir algı yaratmaya çalışıyorlar"

Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi mezunu olan ve Avcılar ÖNDER Başkanlığı yapan Seyfullah Sevinç de "Sarf ettiği sözleri aynen kendisine iade ediyorum. Senelerdir imam hatip camiasının içerisindeyim. Bugüne kadar ne bir tane sapık ne tecavüzcü ne de tacizci duydum. Hiçbir terör örgütüne dâhil olan bir imam hatipli dahi yoktur. Söyledikleri tamamen iftiradır, yalandır. Zannımca ortalıkta dolanan tecavüzcüler, sahte şeyhler, bir gurup tarafından ortaya atılarak İslam kötülenmek isteniyor. Bunlar fazla gündemde kalmadıkları için imam hatip üzerinden bir algı yaratmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

"İmam hatip sıralarında birliği, beraberliği, vatana, millete hayırlı olmayı öğrendik"

2016 yılından Bakırköy İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan Koray isimli genç ise, şu ifadelere yer verdi: "Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 'bu sıralarda inancı, dirayeti, sabrı, mücadeleyi öğrendik.' Aynı şekilde bu sıralarda birliği, beraberliği, vatana, millete hayırlı olmayı öğrendik. Bizler, mezun ve mensupları milyonları bulan güzide bir teşkilatız. Aynı şekilde içindeki kin ve nefreti adeta diliyle dışarıya vuran zihniyeti şiddetle kınıyoruz. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55