,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C

İmam Hatip Araştırmaları Merkezi kuruldu

İmam Hatip Araştırmaları Merkezi kuruldu
İmam hatip modelinin desteklenmesi amacıyla akademik çalışmalar yapmak üzere İmam Hatip Araştırmaları Merkezi (İHAMER) kuruldu. İmam hatip okullarıyla ilgili tüm bilgi, belge, araştırma ve müfredat geliştirmeleri artık tek bir merkezden yapılacak.

 

İmam hatip okulları, öğrencileri ve mezunlarına 65 yıldır hizmet veren ÖNDER İmam Hatipliler Derneği çatısı altında bir araştırma merkezi hayata geçirildi. Nisan ayında resmi kuruluşunu tamamlayan İmam Hatip Araştırmaları Merkezi'nin ilk genel kurulu da ÖNDER Genel Merkezi'nde yapıldı.

İmam hatip okulları modelinin desteklenmesi amacıyla ilmi ve akademik araştırmalar yapmak üzere kurulan İHAMER'in Başkanlığına Ahmet Yapıcı getirilirken 20 kişilik yönetim kurulu ve 11 kişilik danışma kurulu üyeleri belirlendi.

İmam Hatip Hafızası toplandı

ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Muhammet Taha Tavman'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan genel kurulda konuşan İHAMER Başkanı Ahmet Yapıcı, "İmam hatiplere ilişkin doğru bilgi ve belgeleri kamuoyu ile paylaşmak, bu alanda yapılan çalışmaları tek çatı altında toplamak amacıyla bu merkezi kurmak istedik" dedi.

Bir önceki dönemde bu alanda çalışanlarda bulunan kişi ve kurumlarla toplantılar yaparak önerilerini aldıklarını ve imam hatip hafızası çalışması yaptıklarını kaydeden Yapıcı, "İmam hatiplere ilişkin elimizde azımsanmayacak bir veri oluştu. Bütün bunların sonucunda merkezimiz, İmam Hatip Araştırmaları Merkezi ismiyle dernek olarak kuruldu. Bu çatı altında onlarca, yüzlerce çalışma yapılacak. Çalışmalar neticesinde bu model geliştirilecek, milyonlarca genç yetişecek. Şu an yaptığımız çalışma küçük bir çalışma gibi görünebilir ama uzun vadede attığımız adımın milyonlarca gencin hayatına dokunacak değeri olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Bu yapı imam hatiplere yön verecek

İmam hatip okullarının kurulduğu 1951'den bu yana çok farklı noktalara taşındığını belirten ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan da "Bugün imam hatiplerin daha kaliteli eğitim vermesi, daha kaliteli işler üretmesi için çalışıyoruz. Okullarımızın varlığını devam ettirmesi, yeni misyonların tanımlanması, gelecek vizyonunun belirlenmesi noktasında buradan çıkan çalışmaların imam hatiplere yön vereceğine inanıyoruz." dedi.

İHAMER olarak sahanın yerel dinamiklerini de göz önünde bulundurarak çok güzel işlere imza atacaklarını kaydeden Ceylan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bugün burada evlatlarımıza bırakacak çok önemli bir mirasın altına imza atıyoruz. Bu camia 70 yıldır ülkeyi mayalayan bir yapı ve ümmete umut ışığı olarak varlığını buraya kadar getirdi. Bundan sonra da bu yolda çalışmalarına devam edecek. Türkiye’nin özgün eğitim modeli imam hatip okullarını tüm dünyaya ihraç edecek. Nasıl ki sahada belli başlı kurumların raporlarıyla birçok kurum kendisine şekil veriyor, yön çiziyor, yol haritası belirliyor. Bu alanda imam hatiplerle ilgili söz söyleyecek kim varsa, İHAMER'i dikkate alacak diye düşünüyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55