,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

İlk iftarını ailelerinden uzakta açan öğrenciler duygularını paylaştı

İlk iftarını ailelerinden uzakta açan öğrenciler duygularını paylaştı
Gazze'de yaşanan katliam ve insanlık dışı uygulamalardan dolayı Ramazan ayını buruk bir şekilde geçirdiklerini belirten gençler, dualarda Gazze'nin unutulmaması gerektiğini belirtti.

İstanbul'da özel bir yurtta kalan öğrenciler ilk iftarlarını ailelerinden uzakta arkadaşlarıyla beraber açtı.

Tüm İslam aleminin dört gözle beklediği mübarek Ramazan ayı, dün gece kalkılan sahur ve bugün açılan iftarla başladı.

İstanbul'da eğitim için kaldıkları yurtta ailelerinden uzakta Ramazan ayı geçiren öğrenciler; ilk iftarlarını kendileri gibi öğrenci arkadaşları ile beraber açtı.

İftar sonrasında İLKHA muhabirine konuşan öğrenciler; Ramazan ayını buruk bir şekilde karşıladıklarını belirterek, dualarda Gazze'nin unutulmaması çağrısında bulundu.

"Bu ramazan ayında Gazzeli kardeşlerimize bol bol dua ediyoruz ve inanıyoruz ki Rabbim onları zaferle sonuçlandıracaktır"

Yeni bir Ramazan ayına ulaşamanın sevincini yaşadığını belirten Muhammed Dal, "Bizleri Ramazan ayına ulaştıran Allah'a hamd ve senalar olsun. Umut ediyoruz ki Ramazan ayı; üzerimizdeki tüm günahlarımızın silindiği bir ay olur inşallah çünkü bu ayda şeytan zincirleri vuruluyor. Bizler de Ramazanda orucumuzu tutarak, teravihlerimize ve camiye ağırlık vererek ifa edeceğiz. Allah'tan bir kaza bela gelmediği müddetçe günümüzü Allah'a ibadetle ve camilerde geçirmeye gayret göstereceğiz. 150 günü aşkındır Gazze'de işgalci israil tarafından bir soykırım işleniyor. 11 ayın sultanı dediğimiz Ramazan ayında Gazze'deki kardeşlerimizin katledilmesini üzülerek söylüyoruz lakin halk olarak elimizden çok bir şey gelmiyor, inşallah Müslüman devlet yetkilileri ellerinden gelenin daha fazlasını yaparlar. Bu ramazan ayında Gazzeli kardeşlerimize bol bol dua ediyoruz ve inanıyoruz ki Rabbim onları zaferle sonuçlandıracaktır. Çünkü sefer onlardan Zafer Allah'tandır. İnşallah işgalci israil bir an önce Gazze'yi terk edecek ve Gazze ve asıl sahipleri olan Müslümanların olmaya devam edecektir." dedi.

"Özellikle teravih namazlarından sonra Filistinli kardeşlerimize çokça dua ediyoruz"

Ramazan'ın ilk gününün güzel geçtiğini belirten Ümeyr Almalı, "Ramazan'a girdiğimiz için mutluyuz. Maddi ve manevi olarak temizleniyoruz. Rabbim inşallah tüm günahlarımızı affeder Ramazan ayı içerisinde. Özellikle teravih namazlarından sonra Filistinli kardeşlerimize çokça dua ediyoruz, elimizden geldiğince yardım yapıyoruz. Ramazan ayı içerisinde çok önemli bir gün olan Kadir Gecesi'nin gelmesini de bekliyoruz. Gece namazlarına kalıp çokça dua ediyoruz. Rabbim bu Ramazan ayını hayırlı kılsın." şeklinde konuştu.

"Ramazan ayı empati ayıdır yani şu anda Filistinli kardeşlerimizin de bulunduğu durumu daha çok anlama ayıdır"

Öğrencilerden Hamza Kartal ise, "Ramazan'ın ilk günü iyi geçti, çok şükür iftarımızı da yaptık. Yani Ramazan ayına bakarsanız aslında Ramazan'ı hem sağlık açısından hem ruhen hem bedenen dinlenmeye ayırdık Ramazan ayı empati ayıdır yani şu anda Filistinli kardeşlerimizin de bulunduğu durumu daha çok anlama ayıdır. Birazdan teravih namazını kılmaya da gideceğiz, Filistinli kardeşlerimize dualarda bulunacağız İnşallah onların durumunu daha çok anlayacağımız bir dönem olacak." cümlelerini kullandı.

"Mutluyuz, heyecanlıyız ve bir o kadar da üzgünüz çünkü Filistinli kardeşlerimiz bu rahmetli ve bereketli ayı sıkıntılar içerisinde geçirmektedir"

11 ayın sultanı olan Ramazan ayının İslam dini için çok önemli olduğunu hatırlatan Muhammed Yasir Atlı, "Kur'an-ı Kerim'in ayetlerinin inmeye başladığı aydır ve milyarlarca Müslümanın oruç tutmaya tutmaya başladığı aydır. Mutluyuz, heyecanlıyız ve bir o kadar da üzgünüz çünkü Filistinli kardeşlerimiz bu rahmetli ve bereketli ayı sıkıntılar içerisinde geçirmektedir. Dualarımız onlarla beraberdir, Allah'ın izniyle Filistin tekrardan Özgür olacaktır. Dün teravih namazına gittik çok güzeldi maneviyat olarak bize çok şey kattı bugün tekrar gideceğiz. Ramazan ayı Allah'ın şeytanları bağladığı aydır; bu ayda çok dua etmemiz lazım özellikle Filistinli kardeşlerimiz için Kur'an hatimleri yapmamız lazım. Bol bol ibadet etmemiz gerekiyor. Allah herkesin tuttuğu oruçları kabul etsin."ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55