,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

İletişim Başkanlığı'ndan Gazze'deki hastane saldırısına ilişkin açıklama

İletişim Başkanlığı'ndan Gazze'deki hastane saldırısına ilişkin açıklama
Açıklamada "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Al Jazeera'nin canlı yayınındaki belgelerde, İsrail'e roket ateşi açıldığı ve roketlerden birinin başarısız olarak hastaneye düştüğü görülüyor." iddiası doğru değildir." ifadeleri kullanıldı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İddiaya dayanak olarak gösterilen haberde, israilin Gazze bombardımanından söz edilmektedir. Haberin iddialarla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eski dijital medya sorumlusu Hananya Naftali'nin, israilin Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısının hemen ardından "israil Hava Kuvvetleri'nin, Gazze'de hastane vurduğunu" duyuran bir paylaşım yapmıştır.

Naftali'nin, kısa süre sonra bu paylaşımını silerek "Hastaneyi vuran füzenin, Gazze'den ateşlendiğini" iddia eden paylaşımlarla dünya kamuoyunu manipüle etmeye çalıştığı anlaşılmıştır.

Kendisini Al Jazeera'da çalışan bir gazeteci olarak tanıtıp "Hastaneyi vuran füze Gazze'den ateşlendi." iddiasında bulunan hesabın sahte olduğu belirlenerek "Farida Khan ismiyle açılan hesabın, Al Jazeera ile bir ilişkisinin olmadığı, manipülasyon amacıyla kullanıldığı tespit edilmiştir.

Bazı basın yayın organlarında yer alan "Türkiye, israile sebze meyve göndererek yardım ediyor." iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Bahse konu haberlerde yer aldığı gibi Türkiye'nin ülke olarak İsrail'e herhangi bir yardımı söz konusu değildir. Uluslararası ticaret yapan bağımsız işletmelerin karşılıklı anlaşmaları gereği birbirleriyle deniz yoluyla yaptıkları ticaretin 'Türkiye, israile yardım yaptı' şeklinde paylaşılması manipülasyondur.

israil devletinin, resmî X platformu hesabında, Türkiye saati ile 22.42'de bir video paylaşarak el-Ehli Baptist Hastanesi'nin bombalanmasından Hamas'ı sorumlu tutmuştur. Ancak, hastanenin vurulma saati yaklaşık 19.27 olmasına rağmen hesaptan paylaşılan videonun 19.59'da kayda geçtiği ve ciddi bir dezenformasyona imza atıldığı tespit edilmiştir.

Videonun yanlış dakikalara ait olduğunu fark eden israil hesabı, Türkiye saati ile 23.04'te videoyu paylaşımdan kaldırmıştır.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Hastaneyi vuran füze Gazze'den atıldı." iddiası doğru değildir. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) logolu iddiaya konu görüntülerin, 8 Temmuz 2022'den beri dolaşımda olduğu tespit edilmiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55