,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C

İletişim Başkanı Altun: Uluslararası toplum, israile doğru mesajlar vermeli

İletişim Başkanı Altun: Uluslararası toplum, israile doğru mesajlar vermeli
Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Ta Nea'na açıklama yapan İletişim Başkanı Altun: " Uluslararası toplum, israile doğru mesajlar vermeli" dedi.

Siyonist rejimin Filistin saldırıları hakkında değerlendirmede bulunan İletişim Başkanı Altun, 7 Ekim'den bu yana modern tarihin en büyük trajedilerinden birinin yaşandığının altını çizdi. İletişim Başkanı Altun, tansiyonun düşürülmesi ve (gerginliğin) başka bölgelere sıçramaması için herkesin elinden gelenin en iyisini yapması gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak barışı korumadan sorumlu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, sorumluluklarını yerine getirmedi. Tüm dünyada milyonlarca insan İsrail'in işlediği savaş suçlarını protesto etmek için sokaklara çıkıyor. Onlarca yıldır devam eden Filistinlilere yönelik adaletsizliğe ilişkin hassasiyet artıyor."

Gazze'de yaklaşık 2 milyon 300 bin kişinin gıda, su, elektrik, ilaç ve yakıttan mahrum bırakıldığını vurgulayan İletişim Başkanı Altun, Gazze Şeridi'nde 1 milyondan fazla kişinin yerinden edildiğini; evlerin, hastanelerin, okulların, mülteci kamplarının, ibadethanelerin sürekli siyonist rejimin saldırılarında hedef haline geldiğini kaydetti.

İletişim Başkanı Altun, "Bu, meşru müdafaanın ötesine geçti ve uluslararası hukuk, uluslararası insancıl hukuk ve insan hakları hukukunun ihlal edilmesiyle bir toplumun topyekûn cezalandırılmasına dönüştü." dedi.

Uluslararası toplumun siyonist rejime doğru mesajlar vermesi gerektiğinin altını çizen İletişim Başkanı Altun, daha fazla askeri harekâtı kışkırtmak yerine tansiyonun düşmesine yardımcı olunması gerektiğini kaydetti.

İletişim Başkanı Altun, ateşkese de kuvvetle ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Gazze'ye siviller için kesintisiz ve yeterli derecede insani yardım sağlanması şarttır." diye konuştu.

Filistin-siyonist rejim çatışmasının bir adalet ve vicdan meselesi olduğunu vurgulayan İletişim Başkanı Altun, "Mevcut kriz, bir kez daha bize Filistin-israil meselesinin temel sebeplerine bakmaksızın kalıcı barışın olmayacağını gösteriyor." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55