,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2383.337
  • Dolar 32.4134
  • Euro 34.5567
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

İletişim Başkanı Altun: Medyadaki İslam karşıtlığına karşı birleşelim

İletişim Başkanı Altun: Medyadaki İslam karşıtlığına karşı birleşelim
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı himayesinde düzenlenen 'Yeni Nesil Medya Çalıştayı' Merinos Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un video mesajla katıldığı programda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir  ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

"Dijital faşizme karşı ortak bir mücadele vermemiz gerekiyor" Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İletişim kadim bir kavramdır. Son yıllarda hayatımıza giren dijital medya sayesinde 7'den 70'e artık herkes interaktif oldu.

Dijital medya uzaklığı yakın ediyor. Değerlerimizin ciddi şekilde bütün dünya tarafından tanımasına katkı sağlıyor. Diğer taraftan insana bağlı hale getirilişi sanal zorbalık olayları, aldatıcılığı, siber saldırıları gibi birçok olumsuz yönüyle de sorgulanan ve çözüm yolu aranan bir ağdır.

İnternetin hayatımıza giderek daha fazla entegre olmasının getirdiği avantajlarının yanında sahte olanın dolaşıma girmesi zihinleri bulandırmaktadır. İnsan hakları ulusal güvenlik, dijital zorbalık, nefret söylemleri, sistematik dezenformasyon hareketleri ve dijital faşizme kadar yeni medya teknolojilerine maruz kalan tehditlere karşı ortak bir mücadele vermemiz gerekiyor." diye belirtti.

"Türkiye dezenformasyon gibi yıkıcı faaliyetlere maruz kalan ülkelerin başında yer alıyor"

Video konferansla bir konuşma yapan Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye başta olmak üzere bazı ülkelerde dezenformasyon gibi yıkıcı faaliyetler gibi en fazla maruz kalan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Dezenformasyonun dijital mecralarda hızla yaygınlaşması tüm toplumları tehdit ediyor. Tehditlerle mücadele etmek için güçlü işbirlikleri ortaklıklar geliştirmemiz önem arz ediyor.

Medyadaki islamafobik İslam karşıtlığına karşı kalemlerimizi ve yüreklerimizi birleştireceğimize inanıyorum. Müslümanlara yönelik ırkçılık ve ayrımcılığı normaleştirmeye çalışanlara karşı ortak stratejiler geliştirip bu alanda güç birliği yaparak küresel düzeyde bir mücadele ortaya koymalıyız." diye konuştu. Çalıştay, farklı konuşmacıların misafir olduğu iki oturum şeklinde devam etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55