,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

İletişim Başkanı Altun: israil, Gazze'de işlenen savaş suçlarının üstünü örtmeyi başaramayacaktır

İletişim Başkanı Altun: israil, Gazze'de işlenen savaş suçlarının üstünü örtmeyi başaramayacaktır
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, siyonist rejimin işgal altındaki Doğu Kudüs'te görev yapan AA foto muhabiri Mustafa Haruf'u görevi sırasında darp etmesine tepki gösterdi.

 

Siyonist rejimin gazetecilere yönelik sistematik saldırılara devam ettiğini belirten İletişim Başkanı Altun, "israil, Doğu Kudüs'te görevini ifa etmeye çalışan Anadolu Ajansı foto muhabiri Mustafa Haruf'u hedef aldı. israil askerleri tarafından ağır yaralanan Haruf hastaneye kaldırıldı. israilin gazetecilere yönelik saldırılarını en güçlü şekilde kınıyor ve Sayın Haruf'a acil şifalar diliyoruz. israilin gazetecilere karşı uyguladığı şiddet açıkça uluslararası medyayı susturmak adına yürütülen bir kampanyanın parçasıdır." ifadelerine yer verdi.

Siyonist rejimin sivillere yönelik saldırılarında 60'tan fazla gazetecinin katledildiğini, çok sayıda gazetecinin ağır yaralandığını ve kaybolduğunu anımsatan İletişim Başkanı Altun, şöyle devam etti:

"Bu kayıplar, dünyadaki çatışma bölgeleri arasında gözlemlenen en yüksek sayılar arasındadır. Buna rağmen israil, gazetecileri korumak için gereken asgari önlemleri bile almayı reddetmekte, medya çalışanlarının sahadan gerçekleri dünyaya duyurma görevlerini engellemektedir. israil, kamuoyunun doğru bilgiye ulaşma hakkını koruyan her türlü uluslararası normu ihlal etmeyi adeta bir alışkanlık haline getirmiştir. israiliin Gazze'deki sivil nüfusu hedef alan terör ve yerinden etme kampanyası bugüne kadar 18 binden fazla sivilin ölümüyle sonuçlanmıştır. israil yönetimi, uluslararası tepkiyi en aza indirmek için gazetecilere gözdağı vererek sahadaki yıkımı örtbas etmeye çalışmaktadır. Gazze'de işlenen savaş suçlarının üstünü örtmeye yönelik çabaları başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Gazetecilerin ve medya çalışanlarının üstün cesareti sayesinde dünya zaten Gazze'de yaşanan birçok gerçeğe şahittir. Anadolu Ajansı ve TRT'nin bu süreçte işgal altındaki Filistin'de yaptığı çalışmalardan gurur duyuyoruz. Ekiplerimizin bu zor şartlar altında cesaret ve kararlılık ile görevlerini yerine getirme çabalarını takdir ediyoruz."

"israil saldırıları, meslektaşlarımızı susturmaya yönelik kasıtlı bir kampanyaya dönüştü"

Bölgede görev yapan basın mensuplarının çalışmalarının, uluslararası kamuoyunun Filistin'de devam eden işgalin ve şiddetin gerçek yüzünü görmesi açısından kritik önem taşıdığını vurgulayan İletişim Başkanı Altun, şunları kaydetti:

"israil, meslektaşlarımıza suçlu muamelesi yapmayı bırakmalı ve derhal tüm gazetecileri korumaya yönelik adım atmalıdır. İki ayı aşkın bir süredir sivillerin öldürülmesini ve yerlerinden edilmesini endişe etmeden Gazze'yi acımasızca hedef alan ve Gazze'deki insani durumun son derece vahim bir hale gelmesine sebep olan İsrail, gazetecilere ve sivillere karşı daha fazla insan hakları ihlali ve savaş suçu işlemeye devam etmekten başka hiçbir şey yapmamaktadır. Sivillere yönelik ayrım gözetmeyen israil saldırıları, sahadaki meslektaşlarımızı susturmaya yönelik kasıtlı bir kampanyaya dönüşmüştür. Ancak başarılı olmayacaklar. Uluslararası kamuoyu Gazze'de ve işgal altındaki diğer bölgelerde olup bitenleri bilme hakkına sahiptir. Tüm uluslararası haber kuruluşlarını, israilin insan hakları ihlallerini ve gazetecilere karşı yürüttüğü kampanyaları ifşa etmeye çağırıyoruz. Tüm haber kuruluşlarının israilin sistematik saldırılarına karşı durması gerekmektedir. Görevini yaparken yaralanan gazetecilere bir kez daha acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybeden onlarca gazetecinin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hiçbir sözün kayıplarını geri getiremeyeceğini biliyorum. Ancak herkesin bilmesini isteriz ki meslektaşlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız."

(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55