,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 13 °C

İletişim Başkanı Altun: Bazı ülkeler İslam düşmanlığının kurumsallaşmasına hizmet ediyor

İletişim Başkanı Altun: Bazı ülkeler İslam düşmanlığının kurumsallaşmasına hizmet ediyor
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İslam düşmanlığının küresel çapta artış gösterdiğini belirterek, uluslararası toplumu İslam düşmanlığı ve dezenformasyonla ortak mücadeleye çağırdı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin ev sahipliğinde, 48 ülkeden bakanların ve üst düzey temsilcilerin katılımıyla düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 12. Enformasyon Bakanları Konferansı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

İslam düşmanlığının küresel çapta yaygınlaştığını belirten Altun, uluslararası toplumu ortak mücadeleye çağırarak, "Bir barış dini olan İslam ne yazık ki sistematik nefret söylemiyle, dezenformasyon faaliyetleriyle ötekileştirilmek isteniyor. Ve bunun arkasında bir endüstri olduğunu da bugün net bir şekilde görüyoruz." dedi.

Sosyal medyada İslam karşıtı dezenformasyon yapıldığına dikkati çeken Altun, "Bu suçla mücadele etmek sadece Müslümanların değil uluslararası toplumun asli görevlerinden biri olmak durumundadır. Fakat görüyoruz ki ne yazık ki bazı ülkeler bu insanlık suçuyla mücadele etmek bir yana, yürürlüğe koydukları düzenlemelerle İslamofobinin, İslam düşmanlığının kurumsallaşmasına hizmet ediyorlar. Dezenformasyon üreten yapılar, aşırı sağcı unsurlar, bütün bunlar mültecilere, Müslümanlara, yabancılara karşı mesnetsiz ve teyit edilmemiş, yalan bilgilerle bir düşmanlık körüklemektedir. Bu süreci besleyen bir diğer unsur da komplo teorileriyle büyütülen bir korku iklimi oluşturmaktır." ifadelerine yer verdi.

Altun, dezenformasyon ile mücadele için, dayanışma içerisinde olmanın zorunlu olduğunu da söyleyerek, "Hakikati anlatmak ve dezenformasyona geçit vermemek hepimizin ahlaki ve insani sorumluluğudur. Müslümanlar olarak gerçeğin savunucusu olarak çalışmalarımızı derinleştirmeliyiz. İslam’a ve Müslümanlara karşı geliştirilen hakikatten uzak ve düşmanca söylemleri ifşa etmeliyiz." dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Suudi Arabistan Medya Başkanı Majed bin Abdullah Al Kasabi ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev ile heyetlerarası görüşmeler de gerçekleştirdi.

11. Dönem Başkanı Al Kasabi,, 12. Dönem Başkanlığı'nı Türkiye adına İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a devretti.

“İstanbul Deklarasyonu” kabul edildi

İki gün süren konferans sonunda “İstanbul Deklarasyonu” kabul edildi.

Toplantının kapanışında konuşan Altun, deklarasyonun dezenformasyon ve İslam karşıtlığı ile mücadeledeki önemine dikkati çekerek, "İstanbul Deklarasyonu'nda içinde bulunduğumuz dijital çağda sistematik dezenformasyonla mücadelenin önemi vurgulanmıştır. Dezenformasyon faaliyetleri ve yalan haberlerin bireylerin de ülkelerin güvenliklerinin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki Müslüman topluma ve azınlıklar için oluşturduğu tehdide de bu deklarasyonda dikkat çektik." diye kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55