,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

İleri tarihli verilen randevular hastaları mağdur ediyor

İleri tarihli verilen randevular hastaları mağdur ediyor
Muayene, Mr gibi çeşitli tedavileri için randevu almayan çalışan vatandaşlar, ileri tarihli verilen randevulardan dolayı mağdur olduklarını ifade ediyor.

 

Hastanelerde randevu ve hizmet problemi yaşadıklarını ifade eden halk, tedavi olmak amacıyla aldıkları randevunun en az 15 gün sonraya verildiğini ifade etti.

Halk, hastanelerde mağdur olduğunu belirterek İLKHA'ya konuştu.

"Şanlıurfa'daki hastanelerden memnun değilim"

Şerif Çelikay

Hasta olan çocuğuna 1 ay sonrasına randevu verildiğini söyleyen Şerif Çelikay, "Şanlıurfa'daki hastanelerden memnun değilim, hastane demeye bin şahit gerekiyor. Hastane değil ticarethane diye düşünüyorum. Dün başıma gelen bir şeyi anlatacağım; benim çocuğum 16 yaşında, çocuğum için 5 hastane gezdim, uzman doktor bulamadım ve bunun neticesinde çocuğumu eve götürüp ağrı kesicilerle uyutmaya çalıştım. Ben o gece uyuyamadım, kimin çocuğu olursa öyle olur. Uzmanlık gerektiren alanların hiçbiri yok burada, burayı kim sahiplenecek kim konuşacak. Kendi çocuğumu diş hastanesine götürmek istedim bir ay sonrasına randevu verdiler. Çocuğun o anda çektiği sancılardan bahsetmek çok da mantıklı değil. Bir aya kadar sabredeceksiniz o acıları ve sancıları çekeceksiniz ve sonra randevunuza gideceksiniz." dedi.

"Hastanelerden randevu alamıyoruz"

Veysi Gerger

Mr çektirmek istediğini ama 6 ay sonrasına randevu verildiğini ifade eden Veysi Gerger, "Hastanelerden randevu alamıyoruz. Karaciğer nakil hastasıyım ve benim Malatya'ya gitmem lazım. Malatya'dan randevu aldığım zaman 3-4 ay sonrasına veriyorlar, bu da benim için risklidir. İlaçlarım bitiyor ve yazdıramıyorum. Mr'dan randevu alamıyoruz, Mr'a girmemizi istedikleri zaman biz gitmekten vazgeçiyoruz. Aylarca randevu bekleyeceğime Mr çektirmiyorum, kafam rahat. Sağlık sisteminin baştan sona değişmesi lazım. Malatya'ya gidiyorum, acil hastayım, bana Mr'dan 6 ay sonrasına randevu veriyor, ben de çektirmeden geldim. Şanlıurfa'nın sağlık sistemi Türkiye ile aynı. Her şeyden önce randevu sisteminin düzeltilmesi lazım." diye konuştu.

"Randevu günlerini 15 gün sonrasına veriyorlar, sıra alamıyoruz"

İsmail Çalpal

Randevu sisteminde sıkıntı olduğunu dile getiren İsmail Çalpal, "Hastanelerdeki randevu sisteminden memnunuz ama randevu günlerini 15 gün sonrasına veriyorlar, sıra alamıyoruz. Sağlık sisteminden memnunuz, sağlık sisteminden bir şikâyetimiz yok ama randevu sisteminde sıkıntı var. Acil bir durumda hastaneye gittiğim zaman acile gidiyorum ve acil doğru düzgün bakmıyor, bir ilaç yazıp gönderiyor. Doğru düzgün bir tedavi uygulamıyorlar. Hastanelerden dört dörtlük memnun değiliz. Randevu alacaksın, 15 gün sonrasına veriyorlar; 15 gün içinde hastalığı çekiyorsun, doktora gidiyorsun, sana Mr veriyor. Bu sefer Mr için bir aylık 45 günlük süre veriyorlar. O randevu gelene kadar ya iyileşiyorsun ya unutuyorsun, unutursan bir daha randevu bulamıyorsun. Devletin bu konuya el atması lazım." ifadelerini kullandı.

"Hastanelerdeki randevu sisteminden hiç memnun değilim"

İbrahim Kaya

Randevu sisteminden memnun olmadığını ifade eden İbrahim Kaya, "Hastanelerdeki randevu sisteminden hiç memnun değilim. Randevu alıyorsun, hastaneye gidiyorsun, sırada beklerken birinin bir tanıdığı geliyor, millet orada sırada beklerken adamı direkt içeri alıyorlar. Aldığın randevu boşa gidiyor. Doktorun yanına gidiyorsun, doktor ilgilenmiyor. Geçen gün hastaneye gittim, doktor daha doğru düzgün bakmadan bana dişimi çektirmem gerektiğini söyledi ve beni özel hastaneye yönlendirdi. Birinin ciddi bir rahatsızlığı var, gidip Mr çektirecek, adama diyorlar ki git 2 ay sonra gel. Babamı hastaneye götürdük film çektirmek için bize 1 ay sonrasına randevu verdiler. Babamı özel hastaneye götürdük, bize acil ameliyat dedi. Biz film için bir ay sonrasını beklesek belki de babam ölecekti. Artık devlet hastanesine gitmiyoruz, özel hastaneye gidiyoruz." şeklinde konuştu.

"Bazı poliklinikler bir ay sonrasına randevu veriyor"

Cemal Bozkurt

Cemal Bozkurt ise "Randevu sisteminden memnunuz, arıyoruz 2-3 gün sonrasına randevu veriyor, gidiyoruz. Bazı poliklinikler bir ay sonrasına randevu veriyor ama o hasta 1 ay içerisinde ölebilir. Burada yetişen doktor parayı yetersiz görüyor sonra dışarı gidiyor, farklı şehirlere gidiyor. 1 ayda çıkacak bir şey değil. Tahlil sonuçlarını isterlerse bir haftada çıkartırlar, bazıları devreye adamlarını koyup 3 günde alıyorlar. Benim Ankara'da dayım yoksa benim kimsem yok mu?" dedi.

"Randevu için aradığımız zaman bize 15 gün sonrasına gün veriyor"

Osman Dursak

Acil hastalara randevu vermek yerine yerine anında tedavi edilmesi gerektiğini belirten Osman Dursak, "Randevu sistemi sağlığımız açısından iyi bir sistem ama eksik tarafları da var. Randevu için aradığımız zaman bize 15 gün sonrasına gün veriyorlar fakat rahatsızlığımız ciddiyse hemen tedavi edilmesi gerekiyorsa yetişemiyoruz. Randevuyu 15 gün sonrasına veriyorlar ama 15 gün içerisinde kişi ya iyileşiyor ya da daha kötü oluyor. O yüzden ben pek memnun değilim. Acil hastalara randevu değil de anında tedavi uygulansa bence daha güzel olur. Yetkililer gereken adımları atmalı bir hasta arayıp 15 gün sonrasına randevu aldığı zaman bu yetkililer hiç düşünmüyor mu arayan insanın acil durumu var diye." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55