,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

İl müftüleri Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı ziyaret etti

İl müftüleri Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı ziyaret etti
41. İl Müftüleri İstişare Toplantısı için İstanbul'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 81 ilin müftüsüyle Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı ziyaret etti.

Adanın tarihi hakkında görevlilerden bilgi alan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve müftüler, Demokrasi ve Özgürlükler Müzesi, 27 Mayıs Müzesi ile Demokrasi Meydanı'nı gezdi.

41. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nı İstanbul'da düzenlediklerini hatırlatan Başkan Erbaş, "Hamdolsun, çok güzel oturumlarımızla diyanet hizmetlerini, din eğitimi konularını, yayın, hac ve umre hizmetleri gibi pek çok konuyu istişare ve müzakere ettik. Harem'den hacılarımızı Harem-i Şerif'e uğurladık." diye konuştu.

Erbaş, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın önemine işaret ederek şu değerlendirmede bulundu:

"Merhum Başbakanımız Adnan Menderes, bakanları Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu başta olmak üzere ki onlar idam edildi. Burada onların büyük hatıraları var. 1960 darbesi sonrası 1961'in Eylül ayına kadar pek çok hatıraları var burada. Yargılanmaları var. Demokrasi ve Özgürlükler Adası, adeta müze haline geldi. Adnan Menderes'in, Hasan Polatkan'ın, Fatin Rüştü Zorlu'nun ve diğer büyüklerin hatıralarını, burada çektikleri acıları, gördükleri işkenceleri, sıkıntıları yerinde görelim ve onları analım düşüncesiyle 81 ilimizin müftüsüyle buradayız. Camide ikindi namazını kıldık. Namazın ardından Kur'an-ı Kerim okuduk. Başbakanımızın, bakanlarımızın ve o dönemde burada bulunan bütün büyüklerimizin ruhlarına hediye ettik."

Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın ruhları için dua ettiklerini kaydeden Erbaş, "Bir daha milletimizin, memleketimizin, vatanımızın böyle acılar yaşamaması, darbelerden uzak, demokrasi ve özgürlükler içinde milletimizin ilelebet payidar olması için dua ettik." dedi.

Erbaş, özellikle gençlere seslenmek istediğini vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Buraya okullarımızdan gençlerimizi, öğrencilerimizi getirip, geçmişte yaşananları onlara anlatmak, ibret almaları için gençlerimizi bilgilendirmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Müftülerimiz, şehirlerimizin manevi rehberleridir. Onlar da inşallah burada gördüklerini, özellikle Adnan Menderes'in ve bakanlarımızın yaşadığı süreçleri illerinde mutlaka gençlerimizle paylaşacaklar. Milletimizin bir daha bu tür sıkıntıları, darbeleri, zulümleri yaşamaması için onlar da gerekli bilgilendirmeleri yapacaklar. İnşallah bu ziyaretimiz hayırlara vesile olur. Başbakanımızın, bakanlarımızın ve büyüklerimizin ruhları şad olsun." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55