İkinci dalga yelken açtı
Yayınlanma:
siyonist rejimin Küresel Sumud Filosu’na yönelik saldırısının ardından Özgürlük Filosu 'ikinci dalga' olarak yola çıktı. İtalya’nın Otranto limanından ayrılan filoda, 26 ülkeden 56 aktivist var.
siyonist rejimin Sumud Filosu’na saldırısının ardından 'ikinci dalga' Özgürlük Filosu Gazze’ye yelken açarken, İtalya’nın Otranto limanından ayrılan filoda 26 ülkeden 56 aktivist yer alıyor. Amiral gemi Conscience’da (Vicdan) ise 92 kişi bulunuyor. Yolcuların büyük kısmını doktorlar ve gazeteciler oluştururken, Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün de gemideki yerini aldı.
Conscience, daha önce Mayıs ayında, Gazze ablukasını delmek üzere hazırlık yaparken Malta açıklarında SİHA saldırısına uğrayan Özgürlük Koalisyonu Filosu’na eşlik etmişti. Yeni görevinde Özgürlük Filosu’nun amiral gemisi olarak Gazze’ye doğru ilerliyor.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.