,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

İhvan-ı Müslimin yetkililerinden Mithat Haddad'dan HÜDA PAR'a ziyaret

İhvan-ı Müslimin yetkililerinden Mithat Haddad'dan HÜDA PAR'a ziyaret
HÜDA PAR'ı ziyaret eden İhvan-ı Müslimin yetkililerinden Mithat Haddad, Mısır zindanlarında tutuklu bulunan on binlerce Müslümanın serbest bırakılması talebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmesi konusunda Yapıcıoğlu'ndan yardımcı olmasını istedi.

 

İhvan-ı Müslimin yetkililerinden Mithat Haddad, İhvan-ı Müslimin Şura Üyesi Muhtar el-Uşri ile birlikte HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu ziyaret etti.

İhvan-ı Müslimin yetkilisi Haddad, Mısır'da 200'ü aşkın yaşlı, kadın, çocuk ve hasta mahkûmun serbest bırakılması konusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmesi hususunda Yapıcıoğlu'nun kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Haddad, "Geçen temmuz ayında Abdulfettah Sisi'nin Türkiye'ye geleceğini duyduğumuzda sizinle görüşmek istedik ancak yurt dışında olduğunuzu öğrendik. Şu anda elimizde bir dosya var. İçerisinde hasta, yaşlı ve kadınların isimleri var. Kanunen bunların çıkması gerekiyor. Sisi'nin bunu yapması için güçlü birisinin bu talebi iletmesi gerekir. Bu belgeleri size takdim edeceğiz. İnşallah bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaştırabilirseniz ve onlar da bunu Mısırlı yetkililere iletirlerse işe yarayacaktır. Şu anda zindanda olanlara tıbbi olarak müdahale edilmemesi, koşulların kötü olması ve işkenceler sebebiyle her gün vefat edenler oluyor." dedi.

2021 yılından bu yana Türkiye ile Mısır arasında ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesinin ardından yapılan görüşmeler sonrasında Türkiye'deki Mısırlıların ciddi sorunlar yaşamaya başladığını vurgulayan Haddad, son dönemde Mısır'dan Türkiye'ye sığınmak zorunda kalanların oturum izni alamadıklarını, daha önceden gelip oturma izni alan ve izinleri sona erenlerin izinlerinin yenilenmediğini ifade etti.

Yaşanan gelişmelerin ardından birçok kişinin Türkiye'de kaçak durumuna düştüğünü, bunun da muhalefet tarafından siyasi malzeme olarak kullanıldığını belirten Haddad, bu sorunun çözüme kavuşturulması temennisinde bulundu.

Ülkelerin siyasi çıkarları için birbirleriyle ilişki geliştirdiklerini söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise Müslümanların kardeşliği öncelenerek hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

HÜDA PAR yetkilileri, talepleri not ederek İhvan-ı Müslimin yetkililerinin hazırladığı belgeleri teslim aldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55