,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

İHO EBRAR: Bütün imkanlarımızla Filistin'e yardım etmeye odaklanmış durumdayız

İHO EBRAR: Bütün imkanlarımızla Filistin'e yardım etmeye odaklanmış durumdayız
İHO EBRAR Başkanı Dr. Abdurrahman Alpsoy, bütün imkanlarıyla yaklaşık 6 aydır savaşın hüküm sürdüğü, Filistin’e yardım etmeye odaklanmış durumda olduklarını söyledi.

 

Hollanda'da Den Haag Opera salonunda organize edilen iftar yemeğinde, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından açıklamalarda bulunan İHO EBRAR Başkanı Dr. Abdurrahman Alpsoy, “Uluslararası yardım kuruluş İHO EBRAR, 2011 yılında Hollanda merkezli kurulan, bir yardım kuruluşu. Şu anda İngiltere ve Belçika’da da kurumsallaşmasını tamamlamış olup, bu 3 ülkede de yardım faaliyetleriyle gündeme gelmektedir. İHO EBRAR, dünyada yaklaşık 50 ülkede yardım faaliyetlerini yürütmektedir. Doğal afetlerin, savaşların olduğu ülkelere de özellikle odaklanmaktadır. Bunun içerisinde özellikle günümüzde yaklaşık 6 aydır savaşın hüküm sürdüğü, on binlerce insanın katledildiği, yüz binlerce insanın yaralandığı, milyonlarca insanın evlerinden sürgün edildiği Filistin’e odaklanmaktadır. Her yıl buna yönelik özellikle mağduriyetin en çok olduğu ülkelere odaklanıyoruz. Yapılacak çok şey var, Flistinli kardeşlerimiz dünyanın her tarafındalar, bu kardeşlerimize dernekleriyle de yardımları ulaştırabiliyoruz.” dedi.

Alpsoy, “Özellikle içerisinde bulunduğumuz bu mübarek ayda Filistin’in davasının sorumluluğumuzun en üst seviyesinde olması gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla esnafların, yardım kuruluşlarının bir takım çalışmaları zaten var, hepimiz dualarımızda Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Biz de sizin bize vermiş olduğunuz desteğinizle, az ilerde Lahey meclisinde, Parlamentoda her ne olursa olsun, Filistin konusunda Hollanda hükümetine siyasi baskı uygulanması konusunda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Çünkü içerisinde bulunduğumuz durumun özeti, israil'in uluslararası siyasette kayıtsız şartsız siyasi desteği var ve bu siyasi desteğin bölünmesi için çalışmalar yapıyoruz. Allahın izniyle, yavaş yavaş kayıtsız şartsız olan siyasi destek, sanki biraz daha kayıtlı ve şartlı olma yolunda ilerliyor. Bu toplum olarak doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Filistin’e duyarlı olmaya, adım atmaya devam edeceğiz. Ramazan ayınız mübarek olsun, Rabbim dualarınız ve iftarlarınızı kabul eylesin.” açıklamasını yaptı.

Hollanda Filistin Derneği Başkanı Ahmad Sakineh, Hollanda'daki Müslüman topluma, Filistin davasında yanlarında oldukları ve destekleri için teşekkür etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55