,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

IHO EBRAR Afganistan'da yüzlerce kişiye iftar yemeği dağıttı

IHO EBRAR Afganistan'da yüzlerce kişiye iftar yemeği dağıttı
IHO EBRAR Ramazan Projeleri kapsamında Afganistan İslam Emirliği'nde, başta hafız ve yetim çocuklar olmak üzere yüzlerce ihtiyaç sahibine iftar ikramında bulundu, ihtiyaç içerisindeki ailelere ekmek dağıttı.

Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi kimsesizlere yönelik yardım çalışmalarında bulunan uluslararası yardım kuruluşu IHO EBRAR, Ramazan ayı münasebetiyle yardım çalışmalarını arttırarak bu mübarek gün ve gecelerde mazlumların duasına talip oluyor.

Hayır sahiplerinin destekleriyle Ramazan ayında Afganistan'da yardım çalışmalarını yürüten IHO EBRAR, Ramazan Projeleri kapsamında yetim ve hafızların bulunduğu yurt ve medrese ortamlarında yüzlerce çocuğa hem iftar yemeği ikramında bulundu hem de yoksul ailelere ekmek yardımında bulundu.

Bazı hayır sahiplerinin talepleri doğrultusunda yardım programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaşan IHO EBRAR, Afganistan'ın yoksul vilayetlerinden Kunduz'da yüzlerce ihtiyaç sahibi Afgan'ın iftar yemeğini karşıladı, aynı şekilde çadırlarda kalmak zorunda kalan ailelere de ekmek dağıttı.

Özbekistan sınırında bulunan Kunduz vilayeti, ulaşımın güçlüğü nedeniyle kimsenin fazla uğramadığı için halkı yoksul kalmış bir kent. Büyük oranda Özbek ve Türkmenlerden oluşan Kunduz vilayeti halkı, zor şartlarda yaşıyor. Maddi imkansızlıklardan ötürü çadırlarda hayatlarını idame etmek zorunda kalan insanlar var.

Yapılan yardımlardan ötürü hayır sahiplerine teşekkürlerini ileten IHO EBRAR Afganistan temsilcilerinden Abdulğafur el Hidayet, Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem'in, "Kim bir oruçluyu iftar ettirirse, Allah onun bütün günahlarını bağışlar" diye buyurur, hadis-i şerifini hatırlatarak hayır sahiplerine yaptıkları yardımlar için teşekkürlerini iletti.

IHO EBRAR Temsilcisi el-Hidayet, "Bizler Afganistan'da Kunduz vilayeti, Kaleyzal ilçesindeki bir camide, IHO EBRAR olarak, 100 kişilik iftar yemeği hazırladık. Ramazan ayının 12'nci gününe denk gelen Cuma gününün iftarını verenlerin hayrını Allah kabul eylesin. Yüce Allah hayır sahiplerine büyük ecir nasip eylesin" diyerek dua ve hayır temennilerinde bulundu.

Yapılan toplu dua ardından okunan ezanla birlikte oruçlu Müslümanlar, hayırseverlerin IHO EBRAR aracılığıyla ulaştırdığı yardımlarla iftarlarını açtılar. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55