,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

İHH Genel Başkanı Yıldırım: Gazze'ye acil olarak insani yardım koridoru açılmalı

İHH Genel Başkanı Yıldırım: Gazze'ye acil olarak insani yardım koridoru açılmalı
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze'ye insani yardımın ulaşabilmesi için acil yardım koridorunun açılması gerektiğini ifade etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı, 7 Ekim'de başlayan "Aksa Tufanı" sonrasında havadan yoğun bombardımana tabi tutulan Gazze'de yaşanan insani drama dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

"Yine bir israil terörüyle karşı karşıyayız'' 

Vakfın genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Son günlerde yaşanan gelişmeler bir kez daha göstermiştir ki israil, ne hak ne de hukuk biliyor. Natenyahu, utanmadan askerlerine hiçbir savaş suçunun ve uluslararası hukukun kendisi için önemli olmadığını söyleyebiliyor. Yine bir İsrail terörüyle karşı karşıyayız.'' dedi.

"Mavi Marmara'ya hak verdiler ama israilin zalimliğinin önüne geçmediler"

Mavi Marmara'nın uluslararası hukuk çerçevesinde haklı bulunduğu ve israilin tüm dünya tarafından gerçek yüzünün görüldüğü bir hadise olduğunu söyleyen Bülent Yıldırım, "Maalesef Mavi Marmara'da israilin yaptığı hukuksuzlukların üzerine dünya devletleri ve uluslararası hukuk yeterince gitmedi. Mavi Marmara'ya hak verdiler ama israilin zalimliğinin önüne geçmediler. Bugün, israilin yaptığı bu zulüm daha önce önlenebilirdi ama maalesef yapılmadı.'' diye konuştu.

"Asıl amaç Gazze'yi tamamen insansız hale getirmek"

İsrailin yaptığı saldırılarla Gazze'yi insansız hale getirmek istediğini belirten Yıldırım, "Zaten 7 Ekim tarihinden önce İsrail'in Gazze'ye bir saldırı planladığı biliniyordu. Yani aslında 7 Ekim sabahı yaşanan olaylar olmasa bile Gazze'yi yine hedef alacaktı. Çünkü asıl amaç Gazze'yi tamamen insansız hale getirmekti. Bunun için elektrik, su, mazot ve hiçbir insani yardımın girmesine izin vermedikleri Gazze'de sivil yerleşim yerleri, hastaneler, pazaryerleri ve okullar bombalanıyor.'' şeklinde konuştu.

"Gazze'ye insani yardım koridoru açılmalı''

Gazze'ye acil olarak bir insani yardım koridoru açılmasının gerektiğini vurgulayan Yıldırım, tüm dünyaya çağrıda bulunarak şunları söyledi:

"İsrailin amacının ne olduğunu çok açık görebiliyoruz. Gazze'ye saldırarak ve hayati ihtiyaçların bölgeye girişini engelleyerek burayı insansız hale getirmeye çalışıyor. Kadın ve çocukların can güvenliği için bölgeden ayrılmasını kabul edebiliriz. Lakin Gazze'nin tamamen boşaltılarak İsrail'in kontrolüne gireceği bir koridoru kabul etmiyoruz. Gazze tekrar ayağa kalkacak. Bunun için Gazze'ye acil olarak bir insani yardım koridoru açılması için tüm dünyaya çağrı yapıyoruz.' İsrailin bu saldırılarının biran evvel durdurulması gerekiyor. Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı, bu zulmün sona ermesi için kararlı adımlar atmalıdır. Açılacak insani yardım koridorunun Mısır üzerinden açılmasını ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bir sonraki toplantısını Mısır'da yaparak bu koridora destek vermesini teklif ediyoruz. Göreceksiniz ki sizler dik durursanız tüm dünya İsrail'in zulmüne karşı ayağa kalkacaktır. Dünya genelindeki Kızılay ve tüm yardım kuruluşları Gazze için acilen harekete geçmelidir.''

Basın açıklamasında konuşan Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Songür ise şu ifadeleri kullandı:

"Biz bir Mavi Marmara çıkardık. Gerekirse binlercesini de çıkarabiliriz. Fakat şunu bilmenizi istiyoruz. Biz intikam değil adalet istiyoruz. Tüm mazlum coğrafyalarda ezilen halklar için adalet istiyoruz.'' (İLKHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55