,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 18 °C

İDEV Gaziantep'te “Ailem Cennetim Olsun" semineri düzenledi

İDEV Gaziantep'te “Ailem Cennetim Olsun" semineri düzenledi
İdeal Eğtim Vakfı (İDEV) tarafından Gaziantep'te düzenlenen "Ailem Cennetim Olsun" seminerinde aileye yönelik ifsat projelerine dikkat çekilerek Müslüman fertlere ve topluma düşen görevlere dikkat çekildi.

İDEV, Şahinbey Kültür Merkezi Konferans Salonunda, "Ailem Cennetim Olsun” ideal eğitim seminerleri kapsamında bir seminer düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde Vakfın Gaziantep İl Temsilcisi Eğitimci Yazar Abdulkadir Aydoğan, bir selamlama konuşması yaptı.

Annelerin, sağlıklı bir toplumun geleceği ve teminatı olduğuna dikkat çeken Aydoğan, toplumun maddi ve manevi inşasının da dinamik ve diri nesillerin eliyle mümkün olduğunu belirtti.

Salih evlatların, birer sadaka-i cariye hükmünde olduğunu ifade eden Aydoğan, "Onlar, güzel amellerin defterini kapatmayan hayırlı sadakalar gibidirler. Aile; sağlıklı toplumun temeli, fertlerin huzur ve mutluluk kaynağıdır. İffet ve namus; mümin erkek ve mümin kadınlar için beden ve gönüllerin sağlam bir kalesidir. Gönüllerin en güzel süsü, utanma ve hayâ duygusudur." dedi.

Aydoğan, "Fertlerin ve toplumların iki cihandaki saadeti; ailelerine İslamî bir terbiye vermek ve ailelerini gayrı ahlakî ilişkilerden muhafaza etmekle mümkündür.  Bu mücadelede her bir Müslüman’a sorumluluklar düşmektedir." diye konuştu.

Seminerde daha sonra İDEV Başkan Yardımcısı Eğitimci Yazar Medeni Taş konuştu. Küfür ve ifsat ehlinin, aileyi yok etmek için bütün gücüyle çalıştığına dikkat çeken Taş, "Gözümüzden sakındırdığımız evlatlarımız onların o zalim çarkında, maalesef onların kanı var, onların eti vardır. Bu zalim ifsat ehli sadece evlatlarımıza kast etmiyor, annelerimize de babalarımıza da çocuklarımıza da yetişkinlere de kast ediyor." dedi.

Taş, "Şu an Müslüman camia olarak tek gündemimiz aslında Filistin meselesi. Filistin'de kardeşlerimiz şehit ediliyor, ailelerimiz topyekûn imha ediliyor. İmha edilen ailelerde çocuklar, yaşlılar, kadınlar hiçbir değer gözetilmeden acımasızca şehit ediliyorlar. Allah (Celle Celaluhu) onların şehadetlerini mübarek eylesin.  İşte böyle bir gündemde bile aile meselesinin konuşulması başlı başına bir mesajdır. Yani öyle bir gündem, öyle bir zamandayız ki oradaki savaş görünür bir savaştır; bombalar kendini hissettirecek cinstendir ama ailelerimize yönelik savaş, saldırı, ailelerimizin üzerine atılan bombalar farkında olmadığımız, bizi içten içe kemiren bombalardır. Yani orada da bir yangın vardır, orada da bir ateş vardır. Dolayısıyla bu yangını, bu ateşi söndürme noktasında ertelenebilir bir durumda değil." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55