,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sel bölgelerindeki son durumu açıkladı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sel bölgelerindeki son durumu açıkladı
İstanbul'da 564 konut, 744 iş yeri, 172 aracın zarar gördüğünü söyleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kırklareli'nde sel sularına kapılan 6 kişiden 1'inin hala kayıp olduğunu belirtti.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, beraberinde HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve İstanbul Valisi Davut Gül ile birlikte, Başak Mahallesi Mevlana Celalettin Rumi Caddesi'nde sağanak yağışın ardından meydana gelen sel ve su baskınlarında hayatını kaybeden Yıldız Yurtseven'in cenaze Hazreti Hüseyin Camii'nde kılınan cenaze namazına katıldı.

Bakan Yerlikaya, cenaze namazından sonra yaptığı açıklamada, sel bölgelerindeki son durum ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları şu şekilde:

Kırklareli ve İstanbul'da dün peş peşe sel felaketleri yaşandı. 5 kişinin hayatını kaybettiği Demirköy ilçesine bağlı İğneada bölgesinde bungalov evler hasar aldı büyük hasar meydana geldi. Megakent İstanbul'da ise Büyükçekmece, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerini sel vurdu. İstanbul'da sel sularına kapılan 2 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı.

Kırklareli'nde 6 kişiden 1'i halen kayıp, anbean arkadaşlarla konuşuyorum. Şu anda arama-kurtarma faaliyetleri yaklaşık 900'ün üzerinde. O vadi öyle bir vadi ki ormanlarla kaplı. Son derece derin bir vadi. büyük sel gücüyle ağaçları kökünden söken büyük bir tahribat olduğunu biliyoruz. Büyük bir emek var orada. 900'e yakın arkadaşımız umarım diğer vatandaşımızı da bulur. Gerek İstanbul'da gerek Kırklareli'nde hükümetimizin yardımı, her zaman için zarar gören vatandaşlarımızın üzerindedir.

İstanbul'da şu ana kadar tespit edilen 564 konutla ilgili su basmasından bahsediyoruz. İş yerlerindeki su basması sayısı da 744. 172 araçta da selle ilgili zarar olduğu tespit edildi. AFAD ilk etapta 40 milyon TL para gönderdi. Bazı kaymakamlarımız hesaplarına bu konut ve işyeriyle ilgili para aktarmaya başladılar. Muhtemelen bu yarın tamamlanır. Hemen akabinde kesin zarar tespiti yapılır. Biz mutlaka bir destek ödemesinde bulunacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Allah tekrarından korusun diyorum. Bu iklim değişikliğinde lütfen uyarılara hep beraber dikkate alalım ve tedbirli olalım. Medyamız gerçekten özverili, gayret gösteriyor." (İLKHA)





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55