,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2404.959
  • Dolar 32.4699
  • Euro 34.6571
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 24 °C

İçişleri Bakanı Soylu Diyarbakır'daki evlat nöbetinin 4'üncü yıl etkinliklerine katıldı

İçişleri Bakanı Soylu Diyarbakır'daki evlat nöbetinin 4'üncü yıl etkinliklerine katıldı
​Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbetinin 4'üncü yıl dönümü münasebetiyle program düzenlendi.

HDP Diyarbakır il binası önünde düzenlenen etkinliğe katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hükümet olarak ailelere verdikleri desteklerini hatırlatarak burada başlatılan evlat nöbetinin PKK üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilere vurgu yaptı.

Diyarbakır'da, 22 Ağustos 2019'da HDP İl Başkanlığı önünde oğlu Mehmet için mücadele başlatan Hacire Akar'ın 24 Ağustos 2019'da evladına kavuşması birçok aileye umut ışığı oldu. Bu durumu gören ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı evlat nöbeti Türkiye'nin dört bir yanından gelen diğer ailelerin de katılımıyla sayı her geçen gün artarak 304'e ulaşırken şu ana kadar 37 aile evladına kavuştu.

Bugün itibariyle evlat nöbetinin 3 seneyi tamamlayarak 4'üncü yılına girmesi münasebetiyle program düzenlendi.

"PKK ve PYD'nin patenti Amerika'dır"

Programda katılımcılara hitapta bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK-ABD ilişkisine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Kimilerini terör örgütleriyle kimilerini ise yoksullukla terbiye etmeye çalışıyorlar. Kimse zannetmesin ki burada oturan ve bekleyişleri 4'üncü yılı bulan annelerin sadece kendi çocuklarının kokularını duymak, onlara yapılan haksızlıkları engellemek, başka anne-babaların evlatlarına yapılacak haksızlıkları önlemek için buradalar. Bunun haricinde dünyayı haksızlığa uğratanlara karşı duruş sergileyenlere minnettarız. Bugün ABD olmasa PKK olmaz. PKK ve PYD'nin patenti Amerika'dır. Son 3 yılda Amerika senatosu PKK ve PYD'ye 2 milyar dolar resmi yardım yapmıştır. HDP denilen siyasi parti PKK ile beraber Amerika'nın uşağıdır. Eğer Amerika PKK ve PYD'nin güvenliğini sağlayamazsa Ortadoğu coğrafyasında yarım metre adım atamaz, hangi mağara olursa olsun içinde duramaz."

"Bizim inancımızdan bihaber olan Avrupa'ya ihtiyacımız yok"

Soylu, "Buradaki anneler; her acıyı yaşamış, akşamın saat dördünden sonra sokağa çıkamadığı Diyarbakır'da insanlar eğer işlerini rahat yapabiliyorlarsa, çocuklarımız okullarına gidebiliyorsa, Şırnak-Hakkari'deki üniversitelere profesörler gelebiliyorsa, dün sıfır bugün 26 öğrenci tıp fakültesini kazanabiliyorsa bu annelerin buradaki duruşun ve Cumhurbaşkanının ortaya koyduğu politikanın etkisidir." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da sürdürülen evlat nöbetinin sadece PKK değil, dış güçlere de birer mesaj olduğunun altını çizen Soylu, "Biz kendi meselemizi çözebiliriz. Bizim Amerika'ya; bizi birbirimizden ayıracak, kültürümüzden, dinimizden, inancımızdan bihaber olan Avrupa'ya ihtiyacımız yok. Buradaki anneler sadece kendi evlatlarının peşinde değiller. Şam, Bağdat, Halep'te yaşanan dramın bitmesinin peşindeler. Biz emperyal bir ülke değiliz, kimsenin toprağında gözümüz yok. Bizi birbirimize düşürmek için bin bir türlü senaryonu on yıllardır oynuyorlar. Bu anne ve babaların itirazı tam bin 97 gündür 304 ailenin evladına silah verenlere değil, onları maşa olarak tutanlaradır." dedi.

Konuşmanın ardından yapılan balon bırakma ve kitlesel yürüyüşle program sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55