,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

İçeride sınav, dışarıda dua

İçeride sınav, dışarıda dua
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın birinci oturumu devam ederken, adaylar girdikleri sınavda ter dökerken aileleri de dışarıda çocuklarını dua ederek bekledi.

 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 1'ci oturumu bugün gerçekleşen sınavla gerçekleşti.

Çocuklarıyla sabahın erken saatlerinde okul önlerine gelen anne babalar, çocukların sınav için okullara girmesiyle heyecanlı bekleyişe koyuldular.

Okul önünde bekleyenlerin Kur'an'ı Kerim okudukları ve dua ettikleri görüldü.

"Bildiğimiz duaları okuduk"

Gönül Süren

Kızının sınava girdiğini ve deprem dolayısıyla sınava tam hazırlanmadığını ifade eden Gönül Süren, "Emek verdiler, inşallah Rabbim herkesin emeğini boşa vermesin. Fetih, Yasin Suresi, elimizden gelen bildiğimiz her duayı okuduk. Allah onların yüzü, suyu hürmetine çocuklarımıza yardım etsin. Sınava giren herkese yardım etsin" dedi.

"Bütün çocuklar için dua ediyoruz"

Dilber Şekerci

Kızının Çukurova Üniversitesi’nde bir bölüm kazanması temennisinde bulunan ve deprem dolayısıyla hazırlığı verimli geçiremediğini söyleyen Dilber Şekerci, "Bütün çocukların niyeti neyse inşallah diledikleri yer gelir. Benim kızımın da gönlünde neresi varsa inşallah oraya gelir. Bütün çocuklar için dua ediyoruz. Binada oturduğumuz için sürekli anneme, müstakil eve git gel yaptığımızdan kızım çok dağınık çalıştı. Çalışamadı, en son baktık yapamıyoruz geri evimize döndük. Çalıştı ama verimli değil, istediğimiz gibi çalışma olmadı. Hepsi için başarılar diliyorum. Gönüllerinde ne varsa olur inşallah, istedikleri yer gelir, kızıma da başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımız çalışamadı"

Havva Hakverdi

Sınava giren kızına manevi destek olmaya çalıştıklarını ve deprem dolayısıyla hazırlanamadıklarını, kızının sınava ikinci kez girdiğini belirten Havva Hakverdi, "Kızımı bekliyorum, onlar bizim geleceğimiz. Çocuklarımız çalışamadı. Uzun süre etüte gidemediler. Evimize de giremedik. Zaten o gece, çocuklarda büyük korku oluşturdu. Rabbim hepsinin yolunu açık etsin. Çok emek ettiler. Bunca şeye rağmen, soruna ve depreme rağmen, çok zorlandılar. Zaten okul görmediler. Rabbim hepsinin yolunu açık etsin, başarılar diliyorum." diye konuştu.

"Günümüzde başarılı evlatlara ihtiyaç var"

Sefa Şenzek

Sınavın hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Sefa Şenzek, "Çocuklarımızı bekliyoruz. Allah’tan tek dileğimiz sınavdan başarılı bir şekilde çıkıp hayırlara vesile kılmasıdır. Sabırla bekliyoruz. Bir emek sarf ettiler, onların da bir beklentisi var kendilerine göre. Takdir Allah’ın ne diyebiliriz. Gönlümüz istiyor tabi başarılı bir şekilde sınavdan çıksınlar. İnşallah okurlar ve başarılı bir yerlere gelirler. Umudumuz o ki inşallah hepsine hayırlı olur. Vatana millete hayırlı evlatlar olarak yetişir, başarılı olurlar. Günümüzde başarılı evlatlara ihtiyaç var. Allah, onların emeklerini zayi etmesin." ifadelerini kullandı.

"İnşallah emekleri boşa gitmez"

Yıldıray Kumlu

Diğer veriler gibi sınava giren çocuğunu beklediğini söyleyen Yıldıray Kumlu ise, şunları kaydetti:  "Allah hepsine güç kuvvet, sabır versin. İnşallah emekleri boşa gitmez. Onlar da bir depremzede olarak diğer arkadaşlarına üzüldükleri için bundan ister istemez etkilendiler. Hepsine başarılar diliyorum. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. İnşallah istedikleri bölüm, istedikleri yerler gelir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55