,
  • BIST 9949.35
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

İBB'den UKOME kararı

İBB'den UKOME kararı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinde yapılan toplantıda turizm belgesi ile korsan taşımacılığa karşı yeni kararlar alındı.

Genel Sekreter Hayri Baraçlı Başkanlığında yapılan toplantıya, Emniyet, Jandarma, İBB Genel Sekreter yardımcılığı, Ulaşım sektörü temsilcileri, oda başkanları katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bağcılar’da Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni sonrası yaptığı açıklamada UKOME’nin saat 16.00’da toplantı yapıp karar alacağını açıklamıştı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından verilen D2 Yetki Belgesi ve İBB tarafından verilen Turizm Yolcu Taşımacılığı Belgesi amacı dışında kullanılarak mobil uygulamalar üzerinden gayri yasal taşımacılık yapıldığı tespit edilmiştir. Amacı dışında taşımacılığı önlemek için aşağıdaki bir dizi kararlar uygulamaya konulmuştur. Alınan kararlar doğrultusunda denetlemeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılacak.

* Şoför hariç en az 7 (yedi) yolcunun, önceden planlanmış ve seyahatin başlangıcından bitimine kadar (iş, gezi, toplantı, tören ve benzeri amaçla) birlikte seyahat etmesi ve bu seyahat listesinin taşıtta bulunduracak.

* Taşımacılar grup yolcu olarak taşıyacakları kişilerin isimlerini 12saat önceden Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün e-rezervasyon sistemine bildirecek. Denetimler esnasında e-rezervasyon sisteminde bulunmayan kişilerin taşınması durumunda Turizm Yolcu Taşımacılığı Belgesi geçersiz sayılacak.

* Taşıt üzerinde ayırıcı özellikte Turizm Taşımacılığı ile ilgili Bilgi Bandı (çıkartma) bulundurulacak.

Amacı dışında taşımacılık yapıldığı tespit edildiğinde;

1. İhlal Turizm Yolcu Taşımacılığı Belgesi iptal edilir ve 6 ay boyunca yeni bir Turizm Yolcu Taşımacılığı Belgesi düzenlenmez. Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi 6 ay süreyle askıya alınır.

2.İhlal Tüm Turizm Yolcu Taşımacılığı Belgeleri iptal edilir ve 2 yıl boyunca herhangi bir taşımacılık türünde yeni belge düzenlenmez. Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi 2 yıl süreyle askıya alınır.

Ayrıca el değiştirmiş olsa dahi, amacı dışında kullanılan taşıtların şase numaraları belirlenerek İBB Toplu Ulaşım E-ruhsat sistemi üzerinden «Turizm Yolcu Taşımacılığı Belgesi düzenlenemez» ibaresi eklenir ve bu araçlar kara listeye alınır.
Kara listeye alınan araçlara ait liste TUDES’te ve İBB TUHİM internet sitesinde yayınlanacaktır.
Yapılan denetim sonucunda amacı dışında taşımacılık yapan taşımacılar ile sözleşmeli seyahat acenteleri 1618 sayılı kanun kapsamındaki yaptırımlar için ilgili kuruma bildirilecektir.
Turizm çekim alanlarında özel ekipler tarafından denetimler gerçekleştirilecektir.

2018 yılının ilk 5 ayında;

Gayri yasal taşımacılık yapan 6.295 sürücüye

18 milyon 922 bin TL,

Gayri yasal taşımacılık ile yolculuk yapan kişilere

2 milyon 165 bin TL para cezası uygulanmıştır.

3.613 aracın taşımacılık belgeleri iptal edilmiştir.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55