,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR’dan su baskını mağduru esnafa geçmiş olsun ziyareti

HÜDA PAR’dan su baskını mağduru esnafa geçmiş olsun ziyareti
HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve beraberindeki heyet, Ankara’da Pazar günü meydana gelen su baskını nedeniyle zarara uğrayan esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Başkent Ankara’da yağan yağmurdan dolayı su baskınıyla mağdur olan esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve beraberindeki heyet, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Neredeyse her yağış sonrası biriken yağmur suları, rögarların da taşmasına neden olurken, Ankara’nın farklı bölgelerinde bulunan birçok işyeri ve evler su altında kalıyor.

Ankara’nın Çankaya ilçesi Sıhhiye semtinde bulunan Sağlık Mahallesi Marmara Sokağında su baskınından dolayı mağdur olan esnafı dinleyen Karaarslan, esnafın su taşkınlarına çözüm bulunmasını istediklerini belirtti.

Su baskınlarının tahribatını yerinde gören Karaarslan, esnafın mağduriyetlerinin yetkililere ulaştırılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Karaarslan, Başkentin ayıbı olan bu soruna bir an önce çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

“Altyapı ile ilgili bir problem var”

Karaarslan, “Birkaç gün önce yaşanan sel felaketi nedeniyle Ankara’mızın Sıhhiye bölgesindeki esnaflarımızı tek tek ziyaret ettik. Özellikle medikal, eczane işleriyle uğraşan esnaflarımızın mağduriyetlerini yerinde gördük. Medya üzerinden de görüldüğü üzere bölgede yaşanan sel felaketi neredeyse alt katları ve depoları tamamen doldurmuş, insanların göğüs seviyesine gelecek şekilde ve hatta araçların içinde yüzdüğü bir sel felaketi buradan yaşandı. Medikal işleriyle uğraşan arkadaşlarımız başta olmak üzere diğer esnafımızın ekonomik olarak ciddi bir kaybı var.” dedi.

Bazı yerlerden halen su tahliyesi yapıldığını aktaran Karaarslan, “Esnafımızın aşağı katlarında halen su seviyesi yüksek halen itfaiye oralardan su çekiyor. Su çekiliyor olmasına rağmen bir türlü bitmiyor. Altyapı ile ilgili bir problem var. Bunu anlamak için de ASKİ’nin de buraya gelmesi lazım.” ifadelerine yer verdi.

“Kimi esnafımızın bir milyon liraya kadar zararı söz konusudur”

Esnafın yetkililerden çözüm beklediğini belirten Karaarslan, “Halkımız gerek Valilik düzeyinde gerekse Belediye Başkanı düzeyinde gelip burada esnafın sorunuyla ilgilenmemesi konusunda ciddi anlamda şikayetçi. Bu anlamda buradan çağrımızı yapıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve valilik bünyesinde oluşacak grubun gelip burada hasar tespitini yapmaları gerekiyor. Esnafımızın sıkıntısının giderilmesi lazım. Bu anlamda yaşanan ciddi olay aslında bir felaket seviyesindedir. Felaket kapsamına alınması gereken bir durum söz konusudur. Kimi esnafımızın bir milyon liraya kadar zararı söz konusu, kim esnafımızın belki daha fazla zararı söz konusudur. Bu durum sadece şimdi yaşanan bir durum değil, önceki yıllarda da buna benzer durumlar yaşanmış.” şeklinde konuştu.

“Altyapı düzenlemesinin yapılması lazım”

Son olarak Karaarslan, “Her sene özellikle Haziran ayının ilk haftalarında ciddi anlamda düşen yağıştan dolayı bu bölgenin çanak yapısından kaynaklı burası Ankara merkezindeki bütün suyun birleştiği yerdir. Bu anlamda buranın kendi mazgalları kendisine yetecek seviyede olmasına rağmen kolej bölgesinden, İncesu, Hacettepe bölgesinden, Kocatepe, Mithat Paşa bölgesindeki suların tamamen buraya akmasıyla birlikte ciddi bir felaket yaşanmaktadır. Bu anlamda yapılması gerekenlerden bir tanesi özellikle bu bölgelerin suyunun buraya gelmemesi noktasında altyapının yeniden elden geçirilmesi lazım. Altyapı düzenlemesinin yapılması lazım. Vatandaşın bu mağduriyetinin ekonomik olarak giderilmesi noktasında afet bölgesi kapsamına alınarak gerekli desteklerin çıkartılması lazım. Sizin aracılığınızla İlgili tüm mercilere buradan söylüyoruz. Eğer ki altyapı noktasında bir düzenleme yapılmayacaksa yerel idare veya valilik bünyesinde de yapılabilir. Bu bölgedeki medikalcilerin merkezi bir yere taşınması için harekete geçilmesi gerekir ki bir daha esnaf böyle bir şeyle karşılaşmasın.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55