,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR'dan seçmeli derslerde "anadili seçme" çağırısı!

HÜDA PAR'dan seçmeli derslerde "anadili seçme" çağırısı!
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Kurmancî ve Zazakî seçmeli derslerin tercih edilmesi çağrısında bulunarak, ana dilde eğitimin önemine vurgu yaptı.

HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, anadilde eğitimin bir parçası olan seçmeli dersler arasında yer alan Kurmancî ve Zazakî derslerinin tercih edilmesi hakkında çağrıda bulundu.

Dillerin toplumun kültürel değerleri üzerinde olumlu etkiler bıraktığını belirten Emiroğlu, Kürtçe ve Zazaca'nın önemine vurgu yaptı.

Dillerin değerlerin yaşaması için önemli bir etken olduğunu belirten Emiroğlu, "Aziz Milletimiz! Dilini yaşatamayan bir milletin, değerlerini birer birer kaybederek yok olması kaçınılmazdır. Dilimizi yaşatmadan geleceğe güvenle bakamayız. Dillerimiz, bizi birbirimizden ayıran değil; tanıştıran, kaynaştıran vasıtalardır." ifadelerini kullandı.

Ortaokullarda seçmeli dersler arasında yer alan Kurmancî ve Zazakî derslerinin tercih edilmesi gerektiğini belirten Emiroğlu, "Konuşan sayısının azalması, nesilden nesile aktarılamaması sebebiyle yerel dillerimiz gün geçtikçe kan kaybetmektedir. Ortaokullarda seçmeli ders olarak okutulan diğer diller arasında milyonlarca insanın ana dili olan Kurmancî ve Zazakî dersleri de bulunmaktadır. Seçmeli ders tercihinde Kurmancî ve Zazakî derslerinin tercih edilmesi, çocuklarımızın anadillerini öğrenmesinde önemli bir fırsattır." dedi.

Seçmeli derslerin 12 Şubat günü sona ereceğini belirten Emiroğlu, geçen yıl 20 bin öğrencinin tercih etmiş olduğu Kurmancî ve Zazakî derslerinin bu yıl 100 bin rakamına ulaşması gerektiğini söyledi.

Kürtçenin ve Zazaca'nın önemine vurgu yapan HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Kurmancî ve Zazakî dillerinin tercih edilmesi çağırısında bulunarak son olarak şunları kaydetti:

"Üyelerimize ve aziz milletimize anadillerini tercih etmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Geçtiğimiz yıl ülke genelinde 20 bin öğrenci Kurmancî ve Zazakî derslerini tercih etmişti. Hedefimiz bu yıl en az 100 bin rakamına ulaşmaktır.  Seçmeli dersler için tanınan süre 12 Şubat tarihinde sona erecektir. Bu süre içinde teşkilatlarımız, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte; millî eğitim müdürlükleri ile okul müdürlüklerini ziyaret, stant açma, el ilanı dağıtma, billboard ve branda asma, medya ve sosyal medya kampanyası ile belirlediğimiz hedefe ulaşmak için gayret göstereceğiz. Gelin hep birlikte anadilimize sahip çıkalım. Varlığımızı güçlü ve geleceğimizi aydınlık kılalım." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55