,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

HÜDA PAR'dan "provokatörlere" tepki

HÜDA PAR'dan "provokatörlere" tepki
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı, son günlerde partilerine yönelik saldırılara tepki gösterdi.

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı "Çirkin ve kirli çalışmaların bir sonucu olarak Yalova, Adana, Bursa gibi birçok ilimizde karanlık ve faşizan zihniyetten beslenen provokatörler, brandalarımıza, seçim lokallerimize ve tabelalarımıza zarar vermişlerdir." açıklaması yaptı.

HÜDA PAR, son günlerde partilerine yönelik saldırılara tepki gösterdi.

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Partimizce ülkemizin dört bir yanında seçim çalışmaları için yoğun bir mesai harcanmakta, bu kapsamda da çeşitli yerlere branda ve afişlerimiz asılmakta, belli bölgelerde de seçim lokallerimiz açılmaktadır.

Tüm siyasi aktörler ve gazeteciler, seçimlerin yaklaştığı ve siyasi yarışın iyice kızıştığı bu gibi dönemlerde hassas olunması gerektiğini, aksi takdirde kullanılan dilin her türlü provokasyona kapı aralayıp istenmeyen bazı olumsuzluklara sebebiyet verebileceğini bilmektedir.

Bu gerçekliğe rağmen muhalif siyasi çevreler ve onların yancısı durumundaki sözde gazeteciler, bir süredir bilinçli olarak partimiz aleyhine iftiradan ibaret söylemler geliştirip anti propaganda yapmakta, hedef gösterici yayınlarla partimize karşı nefret söylemlerini yaymaktadır.

Tüm bu çirkin ve kirli çalışmaların bir sonucu olarak da Yalova, Adana, Bursa gibi birçok ilimizde bu karanlık ve faşizan zihniyetten beslenen provokatörler brandalarımıza, seçim lokallerimize ve tabelalarımıza zarar vermişlerdir.

Partimize karşı gerçekleştirilen provokatif eylemlerin mimarlarının, partimiz aleyhine nefret söylemi yayan siyasi çevrelerin, nefret dili ile strateji geliştiren politikacıların ve de onların fonladığı sözde gazetecilerin eseri olduğu aşikârdır.

Partimize karşı gerçekleştirilen her bir saldırıda, bu kötülüğün değirmenine ateş taşıyan, kutuplaştırıcı ve hedef gösterici siyasi dili kullanan çevrelerin de parmağı vardır.

Bu anlamda, bir yandan kamuoyuna siyasi uzlaşı ve toplumsal bütünleşme mesajları verenlerin diğer yandan partimize karşı gerçekleştirilen menfur saldırılara yol açacak şekilde nefret söyleminde bulunmaları şeklindeki ikiyüzlülüklerini ise milletimizin takdirine bırakıyoruz.

Tüm siyasi çevreler ve aktörler böylesi bir dönemde aklı selim ve sükunetle hareket ederek pozisyon almalıdır. Yine bu seçimin bir savaş olmayıp yarıştan ibaret olduğu gerçeğini akıllarından çıkarmamalıdır.

Partimize karşı gerçekleştirilen söz konusu despot, faşizan ve provokatif eylemler sebebiyle, bu eylemleri gerçekleştiren faillerin gereken cezayı alması için de gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını bu vesileyle buradan duyuruyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55