,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

HÜDA PAR'dan Mersin'de Gazze'ye destek yürüyüşü

HÜDA PAR'dan Mersin'de Gazze'ye destek yürüyüşü
Mersin'de Gazze'ye destek için yapılan yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında, tüm yaşananların tek sorumlusunun siyonist işgalciler olduğunu, Filistinli Müslümanların direnişlerinde yalnız bırakılmaması gerektiği vurgulandı.

 

HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı Gazze destek için, siyonist vahşet ve soykırımlara dur diyebilmek için Ulu Cami'den Özgür Çocuk Parkına yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşün ardından düzenlenen program, İsmail Eroğlu tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Basın açıklamasını okuyan ve konuşmasına "Zulmedenler hangi akıbete uğrayacaklarını yakında görecekler." (Şuara süresi 227'inci ayeti) başlayan HÜDA PAR Üyesi Ömer Faruk Ayhan, "Gazze'de siyonist vahşet 63 gündür devam ediyor. Soykırım suçu işleyen siyonistler, yapmış olduğu saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımamaktadır. Gazze'de insanlık öldürülüyor. Masum çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor. Bugün Gazze'de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze'de soykırım uyguluyor. Ama İslam âlemi sessiz, dünya sessiz, sözde insan hakları savunucuları başını kuma gömmüş durumdadır." ifadelerini kullandı.

"Bütün dünyanın gözü önünde yaşananların tek sorumlusu siyonist işgalci çetelerdir"

İşgalci siyonistlerin topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket ettiğini belirten Ayhan, "Mazlum Filistin halkını acımasızca katletmekte ve adeta bütün bir İslam âlemine meydan okumaktadır. Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. Ümmetin izzetini ve kutsallarını savunmaktadır. Bütün dünyanın gözü önünde yaşananların tek sorumlusu Filistin'i işgal eden, on binlerce kişiyi katleden, milyonlarca kişiyi sürgün eden, Mescid-i Aksa'ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyen siyonist işgalci çetelerdir. Filistin halkına yapılan zülüm kabul edilemez." dedi.

"Bugün bu zulme karşı tek millet ve tek ümmet olma vaktidir"

İşgalci siyonist rejim tarafından yıllardır sistematik bir şekilde işgal edilen Filistin'e sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Ayhan, şunları kaydetti:

"Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen ve kutsallarımızı hiçe sayan terör şebekesine dünyayı dar eden Filistinli kardeşlerimize sahip çıkılmalıdır. O kutsal mekânda Filistinli gençlerin direnişine ve ümmetin izzetini muhafaza eden mücahitlere sahip çıkılmalıdır. Müslüman ülkeler ekonomik ve askeri olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır.  Canımızla, kanımızla, malımızla mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha buradan haykırıyoruz. Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her adımı destekliyoruz ve desteklemeyle devam edeceğiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın."

"Bu vesileyle ehli vicdan herkesi, Gazze'de bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan vahşete ve soykırıma dur demeye, Filistin halkının yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırmaya davet ediyoruz. Meydanlar boş bırakılmamalı, Filistin direnişine aralıksız bir şekilde maddi yardımlar devam ettirilmeli, siyonistlerin ve destekçilerinin mallarına süresiz bir şekilde boykota devam edilmelidir." diyen Ayhan çağrıda bulundukları hususları şu şekilde sıraladı:

  • HAMAS Filistin'in meşru siyasi hükümeti ve temsilcidir. ABD veya siyonistlerin Gazze ile ilgili verecekleri kararın hiçbir önemi yoktur.
  • Gazze'ye acil yardım koridoru kurulmalı, Türkiye bu işe öncülük etmelidir. Gazze'ye gidecek büyük bir yardım filosu deniz yoluyla ivedelikle yola çıkarak, Gazze'ye ulaşmalıdır. Dünyadaki bütün vicdan ve insaf ehli bu filoya davet edilmelidir.
  • Kürecik ve İncirlik üsleri kapatılmalı en azından bu katliamlar devam ettiği müddetçe faaliyetleri süresiz durdurulmalıdır.
  • Kargo uçaklarıyla ve Türkiye limanlarından gemilerle siyonistlere erzak taşınmasına izin verilmemelidir.
  • İslam ülkeleri hep beraber siyonistlere ciddi bir ambargo uygulamalıdır.

Program Abdulkadir Gökçe'nin okuduğu duanın ardından sonra erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55