,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

HÜDA PAR'dan "Kudüs Haftası" mesajı

HÜDA PAR'dan "Kudüs Haftası" mesajı
​HÜDA PAR, "Kudüs’ün özgürlüğü aslında ümmetin özgülüğüdür. Müslümanlar aralarındaki ihtilaf ve çekişmeleri bir kenara bırakarak Kudüs davası etrafında kenetlenmelidir." açıklamasını yaptı.

HÜDA PAR, bu yıl 25 Şubat-4 Mart tarihleri arasında idrak edilecek Dünya Kudüs Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir." ayetine atıfta bulunulan açıklamada, 27 Şubat Pazar gününü Pazartesi’ye bağlayan gecenin, İslam tarihinde bir dönüm noktası olan ‘İsra ve Miraç’ hadisesinin sene-i devriyesi olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, bu kutlu gecede Hazreti Muhammed'in (Aleyhissalatu Vesselam) Mekke’den Kudüs’e geldiği, Aksa’da bütün peygamberlere imamlık yaptığı ve buradan göklere yükseldiği ifade edildi.

İsra ve Miraç mucizesinin, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın değerini ve önemini daha da arttırdığına işaret edilen açıklamada, "Müslümanların 2'nci halifesi Hazreti Ömer döneminde ilk defa fethedilen Kudüs, uzun yıllar Müslümanların elinde kalmış; 88 yıl Haçlıların işgalinde kaldıktan sonra 1187’de Selâhaddîn-i Eyyûbî tarafından ikinci kez özgürlüğüne kavuşturulmuştur. Bugün ise siyonistlerin işgali altında zor günler geçirmektedir." denildi.

"Bu günler, siyonistler ve işbirlikçileri için kâbus vakitleri olmalıdır"

Açıklamada, "Yaklaşık yüz yıldır işgal altında olan Kudüs’ü Müslümanların gündeminde tutabilmek amacıyla geçen yıldan itibaren Recep ayının son haftası aynı zamanda İsra ve Miraç hadisesini de içerisinde barındıran hafta ‘Dünya Kudüs Haftası’ olarak idrak edilmeye başlandı. Müslümanlar bugünleri, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu içler acısı hali ve sorumluluklarımızı ifa etmenin muhasebesiyle geçirmelidir. Bugün ve geceler Kudüs’ün esaretten kurtarılması için çareler arandığı, siyonist işgal ve zulmün protesto ve tel’in edildiği vakitlere dönüşmelidir. Öyle ki bu günler, siyonistler ve işbirlikçileri için kâbus vakitleri olmalıdır. Müslümanların Kudüs davası etrafında kenetlendiği, zulme ve istikbara karşı seslerini yükselttiği, büyük atılımların gerçekleştiği vakitlere dönüşmelidir." ifadelerine yer verildi.

"İslam ülkeleri, Kudüs davasını zayıflatacak her türlü adımdan şiddetle kaçınmalıdır"

Kudüs’ün özgürlüğünün ümmetin özgürlüğü olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Müslümanlar aralarındaki ihtilaf ve çekişmeleri bir kenara bırakarak Kudüs davası etrafında kenetlenmelidir.  Bu birlikteliğin, Allah’ın yardımını celp ederek Kudüs’ün ve Mecsid-i Aksa’nın hürriyetine vesile olacağına inanıyoruz. İslam ülkeleri, Kudüs davasını zayıflatacak, unutturacak ve Siyonist işgali meşrulaştıracak her türlü adımdan şiddetle kaçınmalıdır. Bilinmelidir ki Siyonist işgalcileri pervasızlaştıran, kendi güçleri değil, Müslümanların birlikten yoksun olmalarıdır." denildi.

"Kudüs merkezli çalışmalarda yer almak, bizim temel hassasiyetlerimizden biridir"

"HÜDA PAR olarak her zaman ve zeminde, her ne pahasına olursa olsun Aksa davasına sahip çıkmaya devam edeceğiz." denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Aksa’nın işgal altında olduğunu unutturmamak ve gelecek nesillere bu uğurda verilen mücadeleyi miras bırakmak en önemli görevlerimizden biridir. Aksa’nın özgürlüğü için verilen mücadeleyi diri tutmak adına bütün teşkilat, üye ve gönüllülerimizle ‘Dünya Kudüs Haftası’ ve ‘Dünya Kudüs Günü’ başta olmak üzere ilgili bütün etkinlikleri önemsiyor ve sahip çıkıyoruz. Kudüs merkezli çalışmalarda imkanlarımız el verdiği ölçüde yer almak, bizim temel hassasiyetlerimizden biridir.

Bu münasebetle, İslam ümmetinin Miraç Kandili’ni ve Dünya Kudüs Haftası’nı tebrik ediyor, Kudüs’ün özgürlüğüne vesile olmasını temenni ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55