,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR'dan İran Büyükelçiliği'ne taziye ziyareti

HÜDA PAR'dan İran Büyükelçiliği'ne taziye ziyareti
HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammed Hassan Habibollahzadeh'yi ziyaret ederek, İran'daki menfur saldırı nedeniyle taziye dileğinde bulundu.

 

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir ve beraberindeki heyet, 3 Ocak tarihinde İran'ın Kirman eyaletinde, Kirman şehitliği yakınlarında gerçekleşen menfur saldırıda hayatını kaybedenler için taziyede bulunmak üzere İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne ziyarette bulundu.

Demir ve beraberindeki heyet, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammed Hassan Habibollahzadeh ve büyükelçilik misyonları tarafından karşılandı. Demir, taziye defterini imzaladıktan sonra taziyelerin kabul edildiği salona geçti.

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammed Hassan Habibollahzadeh, yaşanan menfur saldırı hakkında bilgi verdikten sonra HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, kısa bir konuşma yaptı.

Başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Demir, kardeş İran halkın acısını paylaştıklarını söyledi. 

Demir, "İran, devrimin olduğu ilk günden şimdiye kadar bu tür ağır bedelleri ödüyor. Bu nedenle bütün bu saldırılara rağmen İran şimdiye kadar hep ayakta kalmayı başardı ve güçlü kaldı. Bundan sonra da teröre prim vermeyeceğini daha güçlü olacağını biliyor ve şüphemiz yok. Terör her zaman küresel emperyalizmin aslında İslam coğrafyasını ve dünyayı kontrol etmek için kullandığı bir aparattır. Bunu ne için yaptıklarını ve amaçlarının ne olduğunu gayet iyi biliyor. Bugün Gazze'nin maruz kaldığı durum ortadadır. İran'ın Gazze ve Kudüs konusundaki duruşu ve tavrı bize göre bu saldırın en birinci sebebidir. Allah'ın izniyle siz de biz de Kudüs davasından asla vazgeçmeyeceğiz. Sizin de vazgeçmeyeceğinizi biliyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu saldırıların olabileceğini hesaba katmak lazımdır. Bunlar normaldir ama Allah'ın izniyle biz hiçbir zaman Kudüs müdafaasından vazgeçmeyeceğiz. Bir kez daha başsağlığı diliyoruz. İran halkının acısını paylaşıyoruz. Başları sağ olsun, Allah-u Teâlâ bir daha göstermesin inşallah." ifadelerine yer verdi.   

Taziye ziyaretinden sonra HÜDA PAR heyeti İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinden ayrıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55